Review | Bio-oil

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Review Bio-Oil van gastblogger M: Ik weet nog heel goed dat ik op mijn 12e met een zelfgemaakte speer aan het spelen was. Deze schoot echter uit en elke keer als ik in de spiegel kijk word ik eraan herinnerd dat littekens bij mij niet zo snel vervagen. Naast het feit dat mijn huid erg littekengevoelig is, is het ook nog eens erg droog. In de winter is het soms zelfs zo erg dat ik gewoon van de gekkigheid niet meer weet wat te doen. Vaak zijn dure cremetjes en smeerseltjes niet echt een oplossing. En ik heb heel veel verschillende soorten geprobeerd. Echt heel veel. Maar eerst wat is bio-oil en hoe gebruik je het?

review bio-oil mamameteenblog.nl (1)

Bio-Oil, wat is het?

Bio-Oil is afkomstig uit Zuid-Afrika bevat het unieke ingrediënt PurCellin™ Oil, waardoor de olie niet vet is en snel intrekt. Vitamines A & E en natuurlijke plantenextracten zijn geëxtraheerd uit onder meer rozemarijn, lavendel en kamille en worden diep in de huid opgenomen; daar waar ze direct aan het werk kunnen gaan. Bio-Oil vermindert de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken, maar is tevens geschikt voor een droge huid en heeft anti-ageing eigenschappen.

Waar kun je Bio-oil voor gebruiken?

Bio-oil is een olie die voor zeer diverse doeleinden gebruikt kunnen worden.

 • Beauty: je kunt de olie gebruiken als gezichtsmoisturizer, make-upremover en zelfs als anti-rimpelprodukt.
 • Huid: bij acne, littekens of zelf bij bepaalde vormen van eczeem.
 • Zwangerschap: bij het uitrekken van de huid kan de olie helpen bij het voorkomen van straie en als er striemen zijn dan kan de olie de huid helpen herstellen, zodat de zichtbaarheid van de striemen een stuk zal verminderen. Ook bij jeuk van de huid kan de olie verlichting geven.
 • Haar: bij droge of frizzy haarpuntjes kun je ook deze heerlijk ruikende olie gebruiken, door maar een klein drupje olie te verdelen over je haarpunten.
 • Nagels: het voorkomt droge en brokkelige nagels of nagelriemen door bio-oil regelmatig smeren.

Hoe gebruik je Bio-oil?

Je gebruikt de olie vrij makkelijk. Zorg dat je handen schoon zijn voordat je het product gebruikt. Breng een paar druppeltjes olie aan in de palm van je hand en breng met de vingertoppen van de andere hand de olie aan op de huid of breng de olie aan op een bolletje watten en wrijf de huid hiermee in. De olie is niet vettig en trekt vrij snel in de huid. Zodra je merkt dat je huid meer nodig heeft, breng de olie dan vaker aan, maar gebruik niet meer van het product.

De review van bio-oil

Doordat mijn huid al zoveel verschillende producten had weerstaan was ik dus wel een beetje sceptisch toen mij werd gevraagd de bio/oil te reviewen. Maar toch ben ik blij dat ik het heb gedaan.

De voordelen van Bio-oil

Het is een roze olie in een flesje van 60 ml. Wat mij het eerste opviel was de heerlijke geur van de olie. Die ruikt echt lekker! Een beetje zacht zoetig maar ook weer niet zo zoet dat het een overheersende geur is. Dat is dus pluspunt nummer 1.

Ook de vorm van het flesje en de kleur van de olie ogen aantrekkelijk. Op de fles zit een grote dop die je heel makkelijk open en dicht kunt draaien.

Ik heb geprobeerd de olie in de ochtend en in de avond na het douchen te smeren. Mijn huid is namelijk zo droog en voelt vooral na het douchen ontzettend trekkerig aan.

review bio-oil voor en na mamameteenblog.nl

De olie is heel erg goed uit te smeren is en absoluut niet vettig of plakkerig aanvoelt na het aanbrengen. Daar was ik dus naar op zoek! Het is wel zo fijn dat als je je kleding aandoet de olie geen vlekken achterlaat of er niks aan je blijft plakken. Ieuw! Dus wat dat betreft is de olie echt super.

Het trekt heel goed in de huid en het droge, schilferige verdwijnt meteen. Wat ook erg fijn aan de bio-oil is, is dat je huid na een tijd nog steeds gehydrateerd aanvoelt. Dat is meestal bij andere smeerseltjes niet zo. De zachtheid is vaak tijdelijk.

Kortom: een lekker geurend olietje dat prima werkt tegen een droge schrale huid.

Nog even de pluspuntjes van bio-oil op een rij:

 • De olie ruikt heerlijk
 • Mooie vorm fles, die makkelijk afsluitbaar is
 • De olie trekt snel in en laat geen vlekken achter
 • Goed resultaat bij een droge en schilferige huid
 • Lange tijd een prettig en zacht aanvoelende huid

 

De nadelen van Bio-oil

Voor de littekens vond ik het even een ander verhaal. Ik mijn gezicht en op mijn benen heb ik sinds mijn jeugd behoorlijk wat littekens. Valpartijen van mijn fiets en later mijn bromfiets waren de boosdoeners. Maar ook een acne probleem, waar ik nu gelukkig geen last meer van heb, maar wel helaas littekens aan heb overgehouden, heeft ervoor gezorgd dat ik aardig wat donkere vlekken op mijn gezicht heb.

Ik heb geprobeerd ook op deze littekens twee keer per dag de olie op te doen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van het vervagen van de littekens niet veel heb gemerkt. Wat wel zo is is dat de opperhuid iets zachter wordt maar helaas werden mijn littekens niet minder, ook niet na 2 maanden.

Note: Voor een maximaal resultaat is de gewenste periode van aanbrengen en gebruik 3 maanden.

De minpuntjes op een rij (het is er eigenlijk maar 1):

 • Minder effect op oudere littekens

Conclusie van het gebruik van bio-oil na 2 maanden

Een heerlijke geurende olie in een prettige en goed afsluitbare fles. De huid wordt heerlijk zacht van de oli een ook schilfers verdwijnen. Het zachte huidgevoel blijft lang en geeft een comfortabel gevoel. Littekens zijn er echter niet bij weggegaan en ook niet vervaagt of minder geworden. Wel gezegd dat de littekens al wat langer er zaten en er waarschijnlijk langer getest moet worden voor resultaat.

NOTE: De olie is ruim 2 maanden getest op een donkere huid in de maanden juli en augustus. De leeftijd van de gastblogger is 40+en heeft geen huidklachten anders dan omschreven.

Ook fijn om te lezen: 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.