Pantoffels en sneakers in plaats van hoge hakken

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 10 mei 2024 by Barbara

Ik begin te grinniken op het moment dat ik het bericht lees op NU.nl. Het bericht dat gaat over ons veranderende koopgedrag nu we opgescheept zitten met een hardnekkig virus dat ons verplicht om thuis te zitten. Ik herken mezelf er behoorlijk in: Thuiswerkende Nederlander verruilt nette schoen voor pantoffels en sneaker.

Pantoffels en sneakers in plaats van hakken mamameteenblog.nl
Pantoffels en sneakers

Mijn online shopgedrag is nu meer gericht op sloffen, wandelschoenen en fijne gympen. Mijn mooie hakken staan achter in de kast, naast de slippers. Ik heb ze (nog) niet nodig. We hebben welgeteld 1 bruiloft gehad afgelopen september. Helemaal weer opgedoft in de auto op weg naar de bruiloft. Buiten en met maar een beperkt aantal gasten op afstand. Het was echt een superfeest.

Voorbereiding voor de bruiloft op slippers

Ook de voorbereiding was een waar feestje. De kleding uitzoeken wat mij normaal veel stress kan geven, was nu heerlijk. Lekker scrollen online bij mijn favoriete webwinkels. Het was zo klaar. Niets geen verkeerde maten of pasvorm van kleding dat ik kon terugsturen. Alles was gewoon helemaal perfect. Wanneer we het aantrokken voelden we ons als prinsen en prinsessen.

Maar over veranderd koopgedrag gesproken, ik was de bijpassende schoenen vergeten. We liepen tenslotte hele dagen op slippers door het prachtige weer van afgelopen maanden. En nu we in september waren beland, was er net een omslag in het weer aan het komen. Dus geen nette schoenen voor de groeiende voeten van mijn kinderen. En daar kwam ik pas op de ochtend van de bruiloft achter. Nette schoenen onder een jurk of nette broek was niet op mijn to-do lijstje voorgekomen. Met een lichte paniek is er snel in een kast gedoken en hebben we voor deze nog best warme dag een paar nette sandalen uit de kast gevist. Bij 1 van de kids waren ze alleen net een maatje te klein, de pechvogel. Gelukkig heeft het mooie weer van die dag meegeholpen en liepen ze in no-time te springen en te spelen in het gras op blote voeten. Wat een mazzel, niemand die de net te kleine sandalen opviel.

Comfort in pantoffels.

Dit voorval onderstreept wel dat we nu in tijden van Covid meer dan ooit voor comfort kiezen. Afgelopen weken heb ik zowel mijn kast als die van de kinderen weer eens opgeruimd. De zomer kleding weer boven in de kast en de winterkleding meer voorin. De slippers van afgelopen maanden staan nu achter in de kast en de warmere schoenen voor meisjes staan weer vooraan, voornamelijk sneakers en veterlaarsjes. Bij Liam staan er voorlopig alleen gympen en regenlaarzen.

Ook de kleding is steeds comfortabeler valt me op. Ze vragen meer om warme, zachte jogging broeken en hoodies. En ik ben al op zoek naar pantoffels voor de winter. DE verwachting is dat we nog veel thuis zullen werken en in onze bubbel zullen leven. En hoewel ik geniet van de tijd met elkaar, denk ik nog wel met heimwee terug aan de dag in september dat ik op mijn mooie damesschoenen en bijpassende jurk samen met de kinderen in feestkleding een feestje vierden met elkaar in de zon en met blote voeten op het gras.

Hoe ervaren jullie het meer thuisleven?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie