kraamweek 3 & 4 mamameteenblog.nl

Kraamweek 3, 4 en 5

Kraamweek 3, 4 en 5:  Buiten wordt het alweer wat sneller donker. Binnen brandt de kachel weer sinds lange tijd en verwarmt de woonkamer. Het is eind augustus, maar het voelt buiten al herfstachtig en fris. Jij ligt lekker in je wipstoeltje te slapen. Ik zie dat je tegen wakker worden aanzit. Dat herken ik door je beweginkjes en je gesmak. Over niet al te lang wordt je wakker en eis je weer wat melk.

Kraamweken 3, 4 en 5 mamameteenblog.nl
De eerste lach

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ik staar naar dat heerlijke koppie van je en verbaas mij erover hoe groot je alweer bent geworden. Afgelopen weekjes zijn turbulent. De momenten volgen elkaar op en allemaal probeer ik ze op te slaan in mijn hoofd. Het liefst zet ik de tijd eventjes stil.

Je gaf mij twee dagen geleden je eerste echte lach. Wauw en wat voor een lach.
Ook papa en je zusjes werden vereerd met je lach.
Het is zo fijn dat we er steeds allemaal bij je om vragen. Maar heel scheutig ben je nog niet.
Geeft niks hoor, het moet naturlijk wel speciaal blijven.

Kraamweek 3, 4 en 5

Aan je kledingmaat kan ik ook merken dat je aan het groeien bent. Maatje 50 kan ik zo alweer uit de kast halen. Voor mij een triest momentje, want nu is je ienieminie tijd echt voorbij. Week 1 & 2 zijn voorbijgevlogen.

Het was ver in week drie dat ik besefte dat ik de kraamweek 3, 4 en 5 als zwaar ervaar. Ik wist het weer van die tijd met de meiden dat de vermoeidheid mij dan parten gaat spelen.
Dan krijg ik lange tenen en een kort lontje. En ook de nachten ben ik dan niet op mijn best.
Dat spijt mij echt. Sorry dan ook daarvoor.

Gebroken nachten

Ik zou het trouwens wel fijn vinden als je de nachten wat langer doortrekt. Dus ipv 2 uurtjes slapen en dan weer gevoederd te willen worden, iets vaker 4 of het liefst 5 uurtjes te slapen.
Want zo om de twee uur wakker worden en volop aan de bak gaat mij uiteindelijk wel een beetje opbreken, ben ik bang.

Ik geef je borstvoeding, omdat het kan en omdat ik het fijn vind. Bij je zussen heb ik dit tenslotte ook gedaan.

Nu zitten we in week 5 en ik ga langzaam meer van je begrijpen.  Ik begrijp steeds beter wat je fijn vindt en wat niet.
Misschien dat het helpt dat de darmkrampjes wat minder worden en dat ik steeds beter weet hoe ik je rustig kan krijgen. Behalve snachts dan.

Want als je ˋs-nachts aanhet drinken bent, mijn hemel wat maak je dan een kabaal. Je smakt en smult volop en ligt heerlijk te genieten.
De meiden zijn echt gek op je en willen het liefst je de hele dag op schoot vasthouden.
Over een week is de grote vakantie alweer voorbij en dan gaan je zussen naar school.
We zullen dan overdag saampjes zijn. Ook weer heerlijk..kijk ik stiekem ook weer een beetje naar uit.

Ook leuk om te lezen:

·      kraamweken 1&2

·      kraamweken 3, 4 & 5

·      Kraamweken 6 & 7

·      Welke spullen heb je echt nodig in de babytijd

·      Wanneer een zwangerschap anders loopt dan je denkt

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

4 gedachten over “Kraamweek 3, 4 en 5”

  1. Zo herkenbaar 🙂 Hier zitten we aan week 7 en wordt er ondertussen al eens vier, heel uitzonderlijk zelfs eens vijf uur tussen twee nachtvoedingen gelaten. Hopelijk bij jullie ook snel!

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
kraamweek 1 & 2 mamameteenblog
Kraamweek 1 & 2

Wat heb ik genoten afgelopen twee weekjes, mijn kraamweek 1 & 2, en wat zijn ze omgevlogen. Wanneer ik terugdenk aan...

Sluiten