6 tips bij het kopen van baby- en kinderkleding

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

De vakantie is bijna voorbij hier in het Westen. En ondanks het gekke jaar en dus ook gekke vakantie (want: Corona) hebben we het toch heel fijn gehad met elkaar. Met frisse moed heb ik begin van de vakantie de kasten van de kinderen uitgeruimd en lekker aangevuld met nieuwe en tweedehandskleding. Een hele toer die ik minimaal vier x per jaar uithaal in alle 3 de kasten van mijn kinderen.
Het leek mij altijd geweldig om kinderkleding te kopen en de kasten van mijn kinderen te vullen, maar gaandeweg heb ik mijzelf wel een paar regels opgelegd voor het kopen van kinderkleding. Regelmatig heb ik namelijk de plank misgeslagen.

6 tips bij het kopen van kinderkleding mamameteenblog
6 tips bij het kopen van kinderkleding

Mijn fouten bij het kopen van kinderkleding

Het begon eigenlijk al bij het kopen van de babykleding. Hoe vaak ik niet flink heb gebaald dat een geweldig leuk jurkje na 1x dragen al te klein was. Grr. Kan er nu nog steeds van balen. Of dat het leuke jurkje zonder overleg was aangeschaft direct werd afgekeurd door mijn dochter. Hoe ik het ook probeerde het met geen mogelijkheid bij ze aankreeg. Die meiden hadden al vrij snel een sterke eigen smaak.
Vrij snel kreeg ik in de gaten dat ik voor mijzelf, om het leuk te houden, een paar basisregels moest gaan opstellen. En ook al is het niet honderd procent waterdicht, het werkt zoveel beter! Bij deze deel ik mijn tips met jullie!

Regel 1 voor het kopen van kinderkleding

Koop je basisitems zoals maillots, legging, effen t-shirts, blousjes et cetera zoveel mogelijk bij de Zeeman of Hema. Zo houd je geld over om die blikvangers zoals een mooie jurk of dat stoere jack te kopen. En je kunt dit prima combineren als een setje.

Regel 2 voor het kopen van kinderkleding

Ideaal om te combineren zijn vestjes. Koop dus veel vestjes. Voor de meiden vestjes met hippe kleuren en voor jongens stoere vesten met een capuchon. In de herfst kunnen ze dan veel langer hun t-shirts of bloesjes met korte mouwen door blijven dragen. En zelfs als het al wat klein begint te worden is dat niet te zien onder een vestje. Moet natuurlijk geen Michelin effect worden, maar je begrijpt de strekking.

Bij baby’s kun je t-shirts met korte mouwen, bijvoorbeeld van KMDB – Kleren Maken De Baby combineren met een romper met lange mouwen en zo een stoer of speels effect creëren.

Mijn kinderen hebben het trouwens al snel warm dus die vestjes gaan ook best snel weer uit. Maar het is echt de ideale oplossing om kleding wat langer door te kunnen dragen, zoals t-shirts, bloesjes en truien met korte mouwen.

Regel 3 voor het kopen van kinderkleding

De tip die nu volgt, vind ik persoonlijk het geweldigst. Wanneer je een mooi merk hebt gevonden, gebruik de sale dan om in te kopen voor volgend jaar. Zo koop je je kleding niet voor de hoofdprijs, maar heb je toch mooie kledingitems voor je kinderen. Zo kun je ook heel goed in de winter slagen voor zomerkleding en andersom. Via de maattabel van de winkel kun je vaak precies zien welke maat je kunt verwachten in het volgende seizoen of in hetzelfde seizoen volgend jaar.

De kleding bewaar ik in dozen in de berging of boven in de kast. Wel houd ik een lijstje bij in mijn telefoon wat ik al heb. Zo voorkom ik dubbele items en vergeet ik ze ook niet.

Regel 4 voor het kopen van kinderkleding

Sinds mijn tweede spruit er is, winkel ik bijna nooit meer met al mijn kinderen tegelijk in de stad. Dus voor elke seizoen bestel ik het liefst online! Kost ook veel minder tijd en de keuze is naar mijn gevoel veel groter. Van stoere babykleding tot leuke hippe items voor meiden ik vind het allemaal online. En met een verlanglijstje van de webwinkel kun je in de uitverkoop snel je slag slaan. Ideaal.

Regel 5 voor het kopen van kinderkleding

Bezuinig niet op schoenen. Behalve dat ze vaak beter zitten zijn goede schoenen ook duurzamer en doe je er langer mee. En in leren schoenen zweten de kinderen ook veel minder, wat de omgevingsgeur ten goede komt. Voor het voorjaar, winter en herfst dragen mijn kinderen vaak stoere laarzen of veterlaarzen. Deze zijn goed te combineren en zitten ook lekker.
In de zomer dragen ze trouwens vaak sandalen.

Regel 6 voor het kopen van kinderkleding

Met een aantal vriendinnen heb ik een whatsappgroep waar we eventuele mooie kinderkleding items inzetten die makkelijk nog een keer mee kunnen. Op deze manier kun je op een duurzame manier de kleding nog een tweede ronde geven. En vind je nog mooie items voor de kinderen.

Voor mij werken deze regels echt superfijn. Welke regels of tips hebben jullie bij het kopen van kinderkleding?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Plaats een reactie

logo header mamameteenblog.nll

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.