5 tips voor een badkamer met luxe uitstraling

Last Updated on 21 juni 2024 by Barbara

Tips voor luxe een badkamer mamameteenblog.nl

Een badkamer met luxe uitstraling. Een plek waar je je heerlijk even kunt opladen en tot rust kunt komen. Helaas in mijn huis met 2 pubers en een knul van 8 jaar is de badkamer meer een plek waar chaos is. Toch zijn er manieren om de badkamer een luxe en rustige uitstraling te geven. Hieronder volgen 5 tips die je kunt toepassen in jouw badkamer.

Tips voor jouw badkamer met luxe uitstraling

De trends voor de badkamer van nu zijn dat ze functioneel zijn, denk hierbij aan praktische bergruimte en ruime vloeroppervlak voor meer bewegingsruimte. Daarnaast is een rustige uitstraling een trend die je terug ziet komen door gebruik van de kleuren uit de natuur. Denk bijvoorbeeld aan zeegroen en kaneelbruin.

Door een kleur te kiezen en deze in verschillende tonen te gebruiken, krijg je een mooi geheel en rust in een ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een aarde kleur en deze dan in verschillende tinten te gebruiken.

Een mooie vloer

Voor de vloer zie je de trend doorgevoerd is van de natuursteenlook. En daarmee ook de warme zachte kleuren uit de natuur. Je ziet keramische tegels in grote formaten, uitgevoerd in een houtlook of marmerlook. Deze stijl zie je in de verdere inrichting dan ook weer terugkomen. Heel chic en meteen ook een rustige trend.

Regendouche voor een badkamer

Mooie kranen en een vooral de regendouche zijn onmisbaar voor een luxe uitstraling. En toepasbaar in elke doucheruimte. De douchekop van een regendouche is groter en dit maakt het douchen een stuk prettiger. Er bestaan verschillende soorten van de regendouche, maar laat je goed informeren welke het beste gemonteerd kan worden in jouw badkamer.

Een regendouche geeft wel echt een dat extra luxe gevoel en is ook extra fijn om te ontspannen onder de douche.

Wastafel met bergruimte

Een rustige en luxe ruimte creëer je door er zo min mogelijk rommeltjes te plaatse. Zo geef je de badkamer ook een luxe uitstraling, wanneer er niet zoveel rommeltjes staan. Zorg dus voor opbergruimte op een praktische en stijlvolle manier. Hierbij kun je denken aan kasten achter een spiegel of een mooie wastafel met bergruimte.

En door kritisch op te ruimen zul je ook minder rommeltjes in je badkamer hoeven op te bergen, wat meer rust brengt in je badkamer.

Natuurlijke en effe materialen

Al een paar keer hier genoemd, maar het gebruiken van natuurlijke en effen materialen geeft de ruimte een lux gevoel. Laat de kleuren van de materialen op verschillende manieren terugkomen. Zoals in de handdoeken of in een accessoire, zoals een mooie luxe douchegel of een kaars.

Kies voor ruimte

Jouw badkamer hoeft niet groot te zijn. Maar ruimte geeft wel een extra luxe gevoel in de badkamer. Een trucje die veel gebruikt wordt in huisstyling is om de vloer zo vrij mogelijk te houden. Zo is het bijvoorbeeld mooier om je badkamer meubel hangend te maken. Zo heb je meer vloerruimte.

Ook het licht in de badkamer kan een rol spelen bij een gevoel van ruimtelijkheid. Mocht je dit lastig vinden laat je dan adviseren bij een speciaal zaak voor badkamers.
Dit draagt echt bij aan een plek die rust en ruimte zal uitstralen.
Een plek waar je even tot rust kan komen. Ook al heb je een druk gezin.

5 tips voor een badkamer met luxe uitstraling mamameteenblog.nl

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie