Wat zet je allemaal op het geboortekaartje?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 21 april 2022 by Barbara

Als er een kleintje op komst is, zijn er veel dingen die je moet regelen. Van de inrichting van de babykamer tot het maken van een leuk geboortekaartje. Over dat kaartje vraag je je waarschijnlijk af: wat moet er eigenlijk allemaal op een geboortekaartje staan? Hoewel je dit natuurlijk geheel naar eigen wens kunt inrichten, kun je hier allemaal aan denken.

welke tekst op een geboortekaartje mamameteenblog.nl

Uniek ontwerp

We beginnen bij het ontwerp van het kaartje. Dit is allesbepalend voor de look! Geboortekaartjes zijn er in een heleboel stijlen te vinden. Je kunt zelf iets ontwerpen, mocht je een specifiek idee hebben. Of kies een mooi kant-en-klaar kaartje. Een tip: wellicht zijn geboortekaartjes dieren wel een leuk idee – om maar een voorbeeld te noemen. Dat ziet er meteen zo schattig uit. Maar ook andere thema’s zijn passend, zoals jungle, strand, ruimte of bloemen.

Naam van het kindje op het geboortekaartje

De naam van het kindje is toch wel het belangrijkst om te vernoemen op het kaartje. Hier is iedereen toch hartstikke benieuwd naar! Zet de naam lekker groot op het kaartje, het liefst in een mooi lettertype.

Namen van de ouders

Het is gebruikelijk om ook de namen van de ouders op het kaartje te schrijven. Als ouder ben je immers ook de afzender van het kaartje, wat het logisch maakt om dit erbij te noteren.

Namen van broertje(s) of zusje(s)

Heb je al meerdere kinderen? Schrijf ook de namen van broertje(s) of zusje(s) van de pasgeboren baby op! Zo vormt het kaartje een compleet geheel.

Geboortedatum

Welke informatie over de baby kun je nog meer kwijt op het kaartje? Denk in ieder geval aan de geboortedatum. Het is wel zo handig voor de ontvanger van het kaartje om de datum te weten.

Geboortetijd, lengte en gewicht

Wil je nog meer gegevens delen over de baby? Plaats dan ook geboortetijd, lengte en gewicht erbij.

Inspirerende of liefdevolle tekst

Naast alle praktische informatie is het leuk om op het kaartje ook een inspirerende of liefdevolle tekst te delen. Houd hier dus zeker een plekje voor vrij. Kondig bijvoorbeeld aan hoe trots je bent op de komst van de kleine, en benoem hoe welkom de kleine is. Of deel een mooi stukje tekst uit een liedje.

Contactgegevens

De meeste bekenden die je het kaartje stuurt, weten vast wel waar je woont en hoe je te bereiken bent. Toch is het voor de zekerheid handig om je contactgegevens er gewoon bij te plaatsen op het kaartje.

Bezoektijden

Zet ook op het kaartje wanneer het bezoek welkom is, als je hierin vaste tijdstippen wilt aanhouden. Zo voorkom je dat er ineens ’s avonds iemand op de stoep staat om de baby te komen bewonderen, terwijl je op dat moment wellicht liever rust wilt.

Cadeautips

Van het kraambezoek krijg je meestal een cadeautje. Dit is hartstikke leuk! Heb je bepaalde wensen of voorkeuren? Zet het gewoon op het kaartje. Het voelt misschien wat brutaal, maar uiteindelijk is dit alleen maar hartstikke handig.

tekst geboortekaartje Mamameteenblog.nl
Bol AlgemeenBol Algemeen

Plaats een reactie