De Tomaten van TomatoWorld

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Stel je bent een tomaat en je hebt een droom. Een droom van een wereld vol met tomaten, in allerlei soorten en maten. En samen met een stel hommels heb je een heerlijke warme kas èn heb je het rijk verder voor jezelf alleen. Stel dat zo`n wereld zou bestaan: Tomatoworld!

tomaten tomatoworld mamameteenblog

Tomatoworld

Ik kan je vertellen, deze wereld bestaat, Tomatoworld. Onlangs werd ik namelijk uitgenodigd op een Foodblogger event over de Tommie tomaatjes bij Tomatoworld. Je kent de kleine tomaatjes vast wel, die je als lekkere gezonde tussendoor snacks kent of in de salades terug te vinden zijn. Op dit event werden we meegenomen in de wereld van de Tommie tomaatjes, kregen veel uitleg over de groeiwijzen en verzorging van de tomaten, maar er was ook veel aandacht voor lekkere recepten met de tomaten.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding in de kas van meer dan 1500 m² leerde wat er 80 soorten Tomaten groeiden. Deze Tomaten worden bestuift door Hommels, welke in een soort kistje leven met hun Koningin. Deze aandacht voor een natuurlijke manier van telen, zie je in de hele kas terugkomen. Ook bij het bestrijden van ziekten, schimmels en ongedierte wordt er gekozen voor een natuurlijke vijand. In de kas kon je duidelijk de verschillende soorten tomaten onderscheiden. Ik vond de kas erg leuk om te zien, daar ik jaren geleden zelf tomaten heb geplukt en het mij opviel dat er toch wel het 1 en ander veranderd was in het telen van de tomaten, waaronder de natuurlijke manier om de schimmels en ongedierte te bestrijden.

Tomatoworld 4

De geschiedenis van De Tommie Tomaatjes

Tomatoworld 5

Na de rondleiding kregen we een korte presentatie over de marketing van Tomaten en mochten we verschillende soorten tomaten proeven. Samen met Annemieke van Eethetbeter.nl hebben we een paar lekkere soorten tomaatjes geproefd. Al die tomaten stonden ook prachtig uitgestald in al in hun kleuren, vormen en maten. Een prachtig gezicht!

Tomatoworld mamameteenblog.nl

 

Tomatoworld

De Keuken en het Recept

Na deze presentatie gingen we door naar de keuken, alwaar de koks Guus en Saskia ons een aantal verrassend lekkere gerechten met Tomaten hebben voorgeschoteld! Samen met mijn collega bloggers hebben we er heerlijk van genoten! En ook hier heb ik leuke nieuwe mede-foodbloggers ontmoet. Leuk en inspirerend om jullie te hebben gesproken Koen  van teveelkookboeken.nl en Jadis & Anouk van Foodiesign.nl!

Een van de lekkerste gerechten die we hebben mogen proeven is de oriëntaalse tomatensalade met lente ui en shiso purper. Ik houd echt van die zoetzure smaak met een kleine twist. En die Tommie tomaatjes kwamen ook heerlijk uit op deze manier! Ik heb het recept hieronder opgeschreven , als een reminder voor mijzelf om deze binnenkort zelf te maken!

Tomatoworld 1

Oriëntaalse tomatensalade met lente ui en shiso purper

Voor 4 personen

 • 800 g Snacktomaatjes, soort naar keuze of maak een combinatie van de verschillende soorten.
 • 70 g Lente ui, in dunne ringen gesneden
 • 7 g Shiso purper
 • 15 g Koriander
 • 1 st Limoen,
 • sap 2 el Kikoman sojasaus
 • 1 el Rijstwijnazijn
 • Zout

Bereidingswijze:

 • Roer een dressing van limoensap, kikomansaus en rijstwijn.
 • Snijd de tomaatjes doormidden en meng met de lente ui.
 • Maak de salade aan met de dressing, maak indien nodig op smaak met zout en bestrooi met shiso purper.

Waren jullie al bekend met de Tommies Tomaatjes en wat zijn jullie favorieten recepten met deze smaakbommetjes?

 

Wil je mij volgen? Je kunt mij hier vinden:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

3 gedachten over “De Tomaten van TomatoWorld”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Mindfull eten mamameteenblog.nl
Mindfull eten cursus, verrassend interessant.

Na mijn blogartikel over hoe je kinderen opvoedt tot betere eters, kreeg ik een uitnodiging voor een cursus over Mindfull-eten in...

Sluiten