Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 8 december 2021 by Barbara

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk van budget, de grootte van de groep gasten, de mogelijkheid van er eventueel te kunnen dineren of slapen, maar ook het jaargetijden ( is er bijvoorbeeld een receptie buiten mogelijk?).

inspiratie-trouwlocatie-mamameteenblog.nl_

Wanneer je dit allemaal in kaart hebt en een gepaste en mooie locatie hebt uitgekozen, is het ook goed om na te denken over de aankleding en versiering. Hiermee kun je je eigen persoonlijke touch geven aan je bruiloft. Het leuke is dat je met je eigen ideeën kunt bepalen wat de sfeer is van de trouwlocatie. Denk dan bijvoorbeeld aan een sjieke aankleding of juist een heel romantische aankleding. Wil je onderdelen uitbesteden in de styling of ben je creatief en heb je tijd om zelf veel te doen?

Dit alles kun je met de volgende tips helemaal naar eigen inzicht en budget inrichten.

Aankleding van de entree

Voor het aankleding van de entree van de trouwlocatie kun je veel leuke items gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan een roze loper van rodelopers.com met bv een boog van ballonen of afzetpalen, dit geeft al snel een feestelijke sfeer.

Ook kun je de loper goed gebruiken bij de trouwplechtigheid, als je deze op dezelfde locatie wilt houden.

Aankleding van de trouwlocatie

Mocht je er voor kiezen om op de trouwlocatie ook de receptie en/ of het feest te hebben, houdt dan extra rekening met de versiering en aankleding.

Je ziet op het moment dat bij veellocaties het gebruikelijk is om een podium te hebben bij een trouwlocatie. Dit heeft zo zijn voordelen, bij voorbeeld een muziekbandje of leuke sketches die gedaan worden. Vergeet het podium niet mee te nemen in de aankleding.

Er ontstaat een mooie eenheid wanneer de versiering en aankleding in dezelfde stijl wordt gehouden bij alle gebeurtenissen zoals de trouwplechtigheid, eventuele receptie en het feest.

Het gebruik van dezelfde bloemen, slingers en ballonen in dezelfde kleur geeft behalve een rustige uitstraling ook een heel sjieke uitstraling. Denk je bijvoorbeeld aan een witte bruiloft, dan kun je dus alles wit houden.

Budgettip: Bij het kiezen van de bloemen kun je beter kiezen voor bloemen van het betreffende seizoen. Dit kan veel geld schelen.

Tafelaankleding

centerpieces-flowers-blomene-trouwdag-mamameteenblog.nl-mamameteenblog.bl_

De tafelaankleding kun je met tafellakens, servies, boeketten en linten stylen en kunnen dezelfde sfeer van eenheid geven door te kiezen voor dezelfde kleur bloemen en versiering.

Vooral met de bloemen is er ontzettend veel mogelijk. Denk aan een mooie centerpiece op de tafels, de corsages en eventuele andere versiering. Voor meer inspiratie zie de site van mooiwatbloemendoen.nl.

Meer lifestyle artikelen lezen?

Plaats een reactie