trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk van budget, de grootte van de groep gasten, de mogelijkheid van er eventueel te kunnen dineren of slapen, maar ook het jaargetijden ( is er bijvoorbeeld een receptie buiten mogelijk?).

inspiratie-trouwlocatie-mamameteenblog.nl_

Wanneer je dit allemaal in kaart hebt en een gepaste en mooie locatie hebt uitgekozen, is het ook goed om na te denken over de aankleding en versiering. Hiermee kun je je eigen persoonlijke touch geven aan je bruiloft. Het leuke is dat je met je eigen ideeën kunt bepalen wat de sfeer is van de trouwlocatie. Denk dan bijvoorbeeld aan een sjieke aankleding of juist een heel romantische aankleding. Wil je onderdelen uitbesteden in de styling of ben je creatief en heb je tijd om zelf veel te doen?

Dit alles kun je met de volgende tips helemaal naar eigen inzicht en budget inrichten.

Aankleding van de entree

Voor het aankleding van de entree van de trouwlocatie kun je veel leuke items gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan een roze loper van rodelopers.com met bv een boog van ballonen of afzetpalen, dit geeft al snel een feestelijke sfeer.

Ook kun je de loper goed gebruiken bij de trouwplechtigheid, als je deze op dezelfde locatie wilt houden.

Aankleding van de trouwlocatie

Mocht je er voor kiezen om op de trouwlocatie ook de receptie en/ of het feest te hebben, houdt dan extra rekening met de versiering en aankleding.

Je ziet op het moment dat bij veellocaties het gebruikelijk is om een podium te hebben bij een trouwlocatie. Dit heeft zo zijn voordelen, bij voorbeeld een muziekbandje of leuke sketches die gedaan worden. Vergeet het podium niet mee te nemen in de aankleding.

Er ontstaat een mooie eenheid wanneer de versiering en aankleding in dezelfde stijl wordt gehouden bij alle gebeurtenissen zoals de trouwplechtigheid, eventuele receptie en het feest.

Het gebruik van dezelfde bloemen, slingers en ballonen in dezelfde kleur geeft behalve een rustige uitstraling ook een heel sjieke uitstraling. Denk je bijvoorbeeld aan een witte bruiloft, dan kun je dus alles wit houden.

Budgettip: Bij het kiezen van de bloemen kun je beter kiezen voor bloemen van het betreffende seizoen. Dit kan veel geld schelen.

Tafelaankleding

centerpieces-flowers-blomene-trouwdag-mamameteenblog.nl-mamameteenblog.bl_

De tafelaankleding kun je met tafellakens, servies, boeketten en linten stylen en kunnen dezelfde sfeer van eenheid geven door te kiezen voor dezelfde kleur bloemen en versiering.

Vooral met de bloemen is er ontzettend veel mogelijk. Denk aan een mooie centerpiece op de tafels, de corsages en eventuele andere versiering. Voor meer inspiratie zie de site van mooiwatbloemendoen.nl.

Meer lifestyle artikelen lezen?

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl
Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht...

Sluiten