fbpx
de perfecte jurk etiquette mamameteenblog.nl

Dresscode: Zijn korte cocktailjurken geschikt voor een gala?

Sale juli 2019

Ken je dat? Je hebt een feest, een officiële feestavond of misschien wel een Gala! Superleuk, maar wat moet je aan? Zijn er regels wat je wel en niet mag dragen? Mag je bijvoorbeeld een korte cocktailjurk dragen voor een gala? Ik heb het voor je uitgezocht. En er zijn inderdaad dresscodes; en ja, je mag een korte(-re) jurk of cocktailjurk dragen voor een feestavond. Behalve wanneer er een dresscode op de uitnodiging is aangegeven. Het is echt grappig wanneer je online wat nazoekt over dresscodes. Veel etiquettes en protocollen rondom een dresscode zijn niet zo algemeen bekend meer als vroeger, maar hoe leuk is het als je weet dat er richtlijnen zijn voor kleding. En je eraan kunt houden of kunt zien of andere er zich aan houden.

dresscode of etiquette jurk feest mamameteenblog.nl

Bijvoorbeeld cocktailjurken zijn altijd kort en worden in de avond gedragen. Voor een overdag-evenement heb je geen cocktailjurk nodig, maar een ‘korte jurk’ kan wel. Het verschil tussen deze ligt in de stoffen en verfraaiing. De rok heeft altijd dezelfde knielengte (noch mini noch midi). Mocht je twijfelen dan kun je altijd navragen bij een winkel die gespecialiseerd is in avondkleding. Vinden ze trouwens super als je het vraagt!

De beste en mooiste jurk kiezen

Bij het kiezen van een cocktailjurk kun je kiezen voor iets opvallenders, zoals een jurk met lovertjes of zelfs een spectaculaire black-dress. Overdag is het beter om geen zwart te dragen en een poederachtige tint of een vrolijke kleur te kiezen. Wanneer je een bruiloft bijwoont, zijn de etiquette dat een outfit elegant en discreet moet zijn, ook wanneer het een feest in de avond is. Dus de gedurfde, show-stop cocktail jurken, degenen die schitteren op de rode loper, zijn beter voor een ander soort gelegenheid en niet voor een bruiloft. Daar zijn de bruid en de bruidegom tenslotte degene die mogen schitteren.

Cocktailjurken voor de avond

Voor alle duidelijkheid, wanneer je wordt uitgenodigd voor een evenement of een bruiloft, kies dan voor een korte jurk voor overdag en een cocktailjurk voor de avond.

Maar wanneer mag je dan een lange avondjurk dragen? Wat zijn hier de voorgeschreven etiquette? Eigenlijk mag je alleen een lange avondjurk dragen wanneer dit specifiek wordt vermeld op de uitnodiging (het wordt dan trouwens vaan een avondjurk genoemd) of volgens de tradities van een land. Want bij een Spaanse bruiloft bijvoorbeeld, of het nu overdag of in de avond wordt gehouden, is het traditie dat de enige vrouw die een lange jurk draagt ​​het dienstmeisje is. En in die situatie wil je misschien niet terecht komen. Zou trouwens wel echt wat voor mij zijn.

Je eigen stijl vasthouden

Tegenwoordig heeft je persoonlijke stijl voorrang op etiquette en protocol en op wat je wel of niet kunnen dragen. Zo zie je behalve cocktailjurken ook steeds meer kledingstukken zoals jumpsuits en broeken terug als avondkleding in online winkels. De perfecte formule om het goed te doen en het juiste te dragen, is waarschijnlijk om trouw te blijven aan je eigen stijl als het gaat om het kiezen van de jurk, het kiezen op basis van het evenement en de dresscode. En bij twijfel is een verfijnde, ‘korte(-re)’ look altijd een goede strategie.

Een laatste tip bij een dresscode

Mocht je een speciale gelegenheid hebben en een betrouwbaar kledingadvies willen, voel je dan vrij om een afspraak te maken bij een winkel zelf zoals het JJ’s House.

Grote kans dat je zult slagen!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »
Recept Koolhydraatarme notencake mamameteenblog.nl

Koolhydraatarme notencake: recept, voedingswaarden en voordelen

Over het algemeen bevat het koolhydraatarme dieet veel verschillende gerechten waar je zonder twijfel veel van zal kunnen genieten. Je hebt jouw normale eetpatroon ondertussen al behoorlijk omver kunnen gooien. Want zeg nu zelf, koolhydraatarm eten is niet te vergelijken met wat je normaal eet. Maar snel afvallen bestaat niet. Tenminste niet bij dit dieet,

Lees verder »
manieren gratis producten mamameteenblog.nl

De 6 manieren om te profiteren van gratis producten

Noem me een koopjesjager of zelfs een vrek, maar ik geniet er enorm van als ik van de supermarkt of drogist thuis kom met een tas vol boodschappen voor heel weinig geld of gratis producten. Ik doe erg bewust boodschappen en gooi zeker niet zomaar alles wat ik lekker of leuk vind in mijn mandje.

Lees verder »
eettafel gezin mamameteenblog.nl

De waarde van onze eettafel in ons gezin

Met een zucht klap ik mijn laptop dicht aan de eettafel. Het is zo’n dag. Ik zit helemaal vast in mijn tekst en ik kom er even niet meer uit. Kijkend naar buiten zie ik de zon naar me lonken. Naar buiten, dat is wat ik wil, maar ik moet nog zoveel en het is

Lees verder »
omega 3 vetzuren en zwangerschap mamameteenblog.nl

Zwangerschap en omega 3 vetzuren

Bij zwangerschap nummer 3 was ik helemaal het spoor bijster met betrekking tot wat ik wel of niet mocht eten. Amper 6 weken zwanger en ik las me alweer helemaal in de materie. Wat kon ik ook alweer allemaal verwachten en vooral wat mag ik ook alweer niet eten? Wat was er in die paar

Lees verder »
schoenen in te lopen mamameteenblog.nl

Tips om sneller je schoenen in te lopen

Voor dat leuke feestje of bruiloft snel nog even mooie, leren schoenen gekocht? En nu spijt dat je niet de tijd hebt genomen om je schoenen in te lopen? Inhoud Nieuw leren schoeisel dragen zonder blaren?Dikke sokken dragenNatte krantenVochtige sokken om je schoenen in te lopenSchoenen fohnenEen schoenspanner in je schoen of laarsDe schoenmakerHet laatste

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
cyberpesten bij kinderen mamameteenblog.nl
Cyberpesten bij kinderen | Wat is het en wat kun je er tegen doen?

Na veel wikken en wegen (en een beetje gezeur) was het zo ver, onze dochter kreeg een smartphone. Met een...

Sluiten