de perfecte jurk etiquette mamameteenblog.nl

Dresscode: Zijn korte cocktailjurken geschikt voor een gala?

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ken je dat? Je hebt een feest, een officiële feestavond of misschien wel een Gala! Superleuk, maar wat moet je aan? Zijn er regels wat je wel en niet mag dragen? Mag je bijvoorbeeld een korte cocktailjurk dragen voor een gala? Ik heb het voor je uitgezocht. En er zijn inderdaad dresscodes; en ja, je mag een korte(-re) jurk of cocktailjurk dragen voor een feestavond. Behalve wanneer er een dresscode op de uitnodiging is aangegeven. Het is echt grappig wanneer je online wat nazoekt over dresscodes. Veel etiquettes en protocollen rondom een dresscode zijn niet zo algemeen bekend meer als vroeger, maar hoe leuk is het als je weet dat er richtlijnen zijn voor kleding. En je eraan kunt houden of kunt zien of andere er zich aan houden.

dresscode of etiquette jurk feest mamameteenblog.nl

Bijvoorbeeld cocktailjurken zijn altijd kort en worden in de avond gedragen. Voor een overdag-evenement heb je geen cocktailjurk nodig, maar een ‘korte jurk’ kan wel. Het verschil tussen deze ligt in de stoffen en verfraaiing. De rok heeft altijd dezelfde knielengte (noch mini noch midi). Mocht je twijfelen dan kun je altijd navragen bij een winkel die gespecialiseerd is in avondkleding. Vinden ze trouwens super als je het vraagt!

De beste en mooiste jurk kiezen

Bij het kiezen van een cocktailjurk kun je kiezen voor iets opvallenders, zoals een jurk met lovertjes of zelfs een spectaculaire black-dress. Overdag is het beter om geen zwart te dragen en een poederachtige tint of een vrolijke kleur te kiezen. Wanneer je een bruiloft bijwoont, zijn de etiquette dat een outfit elegant en discreet moet zijn, ook wanneer het een feest in de avond is. Dus de gedurfde, show-stop cocktail jurken, degenen die schitteren op de rode loper, zijn beter voor een ander soort gelegenheid en niet voor een bruiloft. Daar zijn de bruid en de bruidegom tenslotte degene die mogen schitteren.

Cocktailjurken voor de avond

Voor alle duidelijkheid, wanneer je wordt uitgenodigd voor een evenement of een bruiloft, kies dan voor een korte jurk voor overdag en een cocktailjurk voor de avond.

Maar wanneer mag je dan een lange avondjurk dragen? Wat zijn hier de voorgeschreven etiquette? Eigenlijk mag je alleen een lange avondjurk dragen wanneer dit specifiek wordt vermeld op de uitnodiging (het wordt dan trouwens vaan een avondjurk genoemd) of volgens de tradities van een land. Want bij een Spaanse bruiloft bijvoorbeeld, of het nu overdag of in de avond wordt gehouden, is het traditie dat de enige vrouw die een lange jurk draagt ​​het dienstmeisje is. En in die situatie wil je misschien niet terecht komen. Zou trouwens wel echt wat voor mij zijn.

Je eigen stijl vasthouden

Tegenwoordig heeft je persoonlijke stijl voorrang op etiquette en protocol en op wat je wel of niet kunnen dragen. Zo zie je behalve cocktailjurken ook steeds meer kledingstukken zoals jumpsuits en broeken terug als avondkleding in online winkels. De perfecte formule om het goed te doen en het juiste te dragen, is waarschijnlijk om trouw te blijven aan je eigen stijl als het gaat om het kiezen van de jurk, het kiezen op basis van het evenement en de dresscode. En bij twijfel is een verfijnde, ‘korte(-re)’ look altijd een goede strategie.

Een laatste tip bij een dresscode

Mocht je een speciale gelegenheid hebben en een betrouwbaar kledingadvies willen, voel je dan vrij om een afspraak te maken bij een winkel zelf zoals het JJ’s House.

Grote kans dat je zult slagen!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
zweten en zweetgeur mamameteenblog.nl

Zweten is goed | Maar wat is het en wat doe je tegen de zweetgeur?

Afgelopen dagen zat ik zit thuis met een fikse keelontsteking. Voor wie dat nog nooit heeft gehad, dat betekent: dikke keel, pijn bij het slikken, opgezette klieren, lamlendig gevoel en koorts. En vooral de koorts brak me op. Het continue wisselen tussen warm en koud en het uitbreken van zweet vond ik lastiger dan die

Lees verder »
waarom educatief speelgoed mamameteenblog.nl

Educatief speelgoed: Waarom de keuze zo belangrijk is!

Speelgoed, je kunt er deze tijd van het jaar niet omheen! Wordt je er al een beetje gek van? De brievenbus zit vol met speelgoedfolders, de televisie draait overuren met hun speelgoedreclames en je kinderen jengelen vragen om speelgoed. Yep, het is weer die tijd van het jaar. Speelgoed is niet verkeerd. Iedereen weet dat

Lees verder »
Invlechten haar tutorials mamameteenblog.nl

Invlechten haar | De beste tutorials op Youtube

Mijn dochters en hun haren. Dat is hier best wel een dingetje in huis. Vanaf het allereerste begin mocht ik er nooit zoveel aanzitten. Haartjes kammen, schattig staartje in of invlechten haar, vergeet het maar. Een enkel keertje mocht ik eraan zitten, maar dan was een eventueel staartje er ook binnen 10 minuten weer uit.

Lees verder »
reden vloerkleed mamameteenblog.nl

Waarom zou je kiezen voor een vloerkleed in je woonkamer?

Het is geen grapje, maar ik denk dat manlief 5 jaar heeft moeten wennen aan het idee van een vloerkleed in ons huis. DE reden: geen idee, oud bollige uitstraling misschien of geen idee wat de voordelen konden zijn voor een vloerkleed? Het was voor mij echt geduld oefenen, maar ook goed voor mij om

Lees verder »
alternatieven marktplaats mamameteenblog.nl

De 7 beste websites om je spullen te verkopen!

We zijn alweer ruim een jaar terug uit Suriname, wat zeg ik, alweer anderhalf jaar. En we zijn druk met de voorbereidingen om terug te gaan naar Suriname. Dit keer voor 2 jaar. We willen ons huis verhuren voor die tijd en proberen nu in hoog tempo ons huis verhuur klaar te krijgen. Daarnaast is

Lees verder »

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
cyberpesten bij kinderen mamameteenblog.nl
Cyberpesten bij kinderen | Wat is het en wat kun je er tegen doen?

Na veel wikken en wegen (en een beetje gezeur) was het zo ver, onze dochter kreeg een smartphone. Met een...

Sluiten