Het verhaal van de Panpizza

Het verhaal van de Panpizza.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Het is vakantie, voorjaarsvakantie om preciezer te zijn. En we hebben bewust niet al te veel gepland voor deze week. Ik merkte dat de meiden best een beetje moe waren en ik ook toch wel. Dus we nemen het ervan per dag en dat gaat prima tot zo ver. Op zich zou het weer wel iets mooier weer mogen zijn, nu zijn we wat gebonden aan indoorse activiteiten.

Het verhaal van de panpizza

 

Maar dat geeft eigenlijk ook weer niet, het dwingt ons wat tot creatieve uitspattingen. Zo hebben we een alternatieve versie van koekhappen gehad en blinde mannetje was ook een groot succes, en ook voor Liam, onze 1,5 jaar oude dreumes was dit heel erg leuk om te spelen. En zo kwam afgelopen dinsdagmiddag mijn dochter met het idee om samen wat te gaan koken. Liam sliep lekker zijn middagslaapje en terwijl mijn door het kookboek van Jamie Oliver bladerde, viel haar keuze op een heuse Panpizza.

Een Jamie recept

Deze Panpizza, één van  Jamie`s recepten zijn over het algemeen best lekker en bij dit recept had ik alle ingrediënten in huis en was het binnen 30 minuten gepiept, zoals de titel van het boek mij elke keer weer beloofd (en ik tegen beter weten in elke keer weer geloof).

Panpizza 2

Ik heb pas een nieuwe keukenmachine gekregen, dus het was een mooie gelegenheid om deze eens te testen. En zoals Jamie zo mooi elke keer weer aangeeft in zijn recepten, ‘eerst alles klaarzetten’. Na alles verzameld te hebben en twee stuiterende meisjes aan mijn aanrecht te hebben staan, begon het afmeten en afwegen.

De Bereiding

Vervolgens mocht alles in de keukenmachine en mocht deze zijn werk showen. Dit duurde best wel lang, geen 2 minuten zoals Jamie in zijn boek beloofd, maar rustig 20 minuten. Het geduld werd dan ook aardig op de proef gesteld van de dames. En telkens mocht er weer een beetje bloem bij, om en om een handje toevoegen. Zoveel dat mijn muren met een extra wit laagje bloem bedekt werden.

Maar ik moet zeggen het eindreslutaat was verbluffend. Nog nooit zo`n mooie deegbal gehad voor brood of pizza, niet dat ik het vaak maak, maar toch, het was echt een mooie deegbal.

Nu was het moment voor de meiden om de bal nog een beetje te kneden en tot mooie ronde pizza`s te maken. De pannen waren op het vuur gezet met een flinke scheut olijfolie en waren klaar voor de pizza`s.  En al sissend werden de pizza`s verwelkomd en lekker gebakken. Ik moet zeggen het zag er zeer professioneel uit en ik was best trots op mijzelf dat ik dit zo eventjes had gedaan, samen met mijn meiden natuurlijk.

Panpizza mamameteenblog.nl

Panpizza mamameteenblog.nl

Gelukkig hadden we de vorige dag lekker spaghetti gegeten en had ik nog een flinke pan saus over, genoeg om te verdelen over de pizza`s. Het zag er jammie uit! Dus even op het vuur en daarna in de oven.

panpizza mamameteenblog.nl

Maar ik moet zeggen dat de uiteindelijke pizza niet echt lekker was. Misschien lag het aan de saus, misschien lag het aan het deeg. Ik weet het niet, ik vond het beiden niet echt lekker. Misschien een volgende keer, als die er komt, wat lekkere kruiden in de pizza bodem toevoegen en wat langer op het vuur. Of misschien een andere saus erbij. Mocht iemand nog tips hebben, dan houd ik mij aanbevolen.

Ach wat, het was in elk geval heel gezellig met de meiden om hem te maken en daar ging het uiteindelijk om!

Meer inspiratie nodig voor een lekker recept:

 

 

Wil je mij volgen? Je kunt mij hier vinden:
RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
LinkedIn
Instagram

4 gedachten over “Het verhaal van de Panpizza”

  1. Leuk om jouw indruk hierover te lezen. Ik heb het recept van chickslovefood getest. Verschijnt binnenkort online. Vond het niet heel speciaal maar best lekker.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
ideetjes voor de muren van de kinderkamer mamameteenblog.nl
Ideetjes voor de muren van de kinderkamer

Sinds afgelopen zomervakantie heeft mijn oudste dochter haar eigen kamer, op zolder. Dat was best nog wel een gedoetje voor...

Sluiten