Je tuin in Ibiza vibes met de volgende tips

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 28 maart 2024 by Barbara

Er zijn diverse stijlen waarmee je een tuin in kunt richten. De één houdt van een minimalistische stijl, de ander gebruikt veel kleur en retro dingen en iemand anders maakt er weer iets landelijks van. Maar de Ibiza stijl verdwijnt niet. Integendeel, het is nog steeds erg populair. Maar hoe richt je een tuin precies in volgens een Ibiza stijl? De volgende tips kunnen je hiermee helpen.

tuin in Ibiza stijl Mamameteenblog.nl

Modern en veel witte accenten

Een echt kenmerk van een tuin met Ibiza stijl is: grote meubels die je een vakantiegevoel geven. Hierop kan je kussens leggen in aardse tinten zoals terracotta, kaki of aardegroen.  Je hoeft geen dure loungeset te kopen: maak een bank van pallets en leg er een oud matras op. Leuk dit matras op met plaids en sierkussens en je bent klaar!

Verder staan er niet veel meubels en planten in de tuin en wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe gecombineerd met wit.

Om deze sfeer te creëren in je tuin hoef je geen grote tuin te hebben! Een enkele bloempot met vooral groene planten zoals een olijfboom of palmboom houden de tuin overzichtelijk, strak en ruim. Wil je naast planten nog meer in de Ibiza stijl zitten? Zet dan een veranda of afdakje in je tuin met riet of gedroogde palmbladeren. Naast dat dit er gezellig uitziet, zorgt dit ook voor schaduw en kan je in de zomer de hele dag lekker in de tuin zitten.

Van ontbijten tot dineren

Als je tuin er zo gezellig uitziet wil je er zoveel mogelijk van genieten. In de ochtend lekker wakker worden met een kop koffie en in de avond gezellig dineren.

Nu kan je natuurlijk binnen het gerecht klaarmaken, maar het is veel leuker om gezellig te gaan barbecueën. Ook hier hoef je niet veel geld aan uit te geven, ga voor een goedkope barbecue en geniet van de zomerse avonden in je tuin!

Kun je meteen dit heerlijke recept voor bij de barbecue klaarmaken?

Een passend Ibiza kleurenschema

Het kleurenschema in een Ibiza stijl spreekt voor een groot deel voor zich, maar maakt toch dat een ruimte die beachlook krijgt. Met name aardetinten zijn erg gangbaar. Dit zijn kleuren die soort van geïnspireerd zijn op het land, en dus is dit ideaal voor je Ibiza tuin. Breng de kleur naar voren door middel van accessoires of tegels die goed passen bij de gehele sfeer en het plaatje dat je wil creëren. Door je aan het kleurenschema te houden, heb je binnen no-time een prachtige ruimte met een gezellige, warme sfeer gecreëerd. Perfect dus!

Plaats een reactie