Breid je Smart Home uit met slimme raamdecoratie

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 17 februari 2023 by Barbara

Slimme raamdecoratie heeft de toekomst, maar wat houdt het precies in? Waarom zou je deze gordijnen kopen en hoe voeg je dan Smart Blinds toe aan je Smart Home? In dit artikel wordt op deze vragen antwoord gegeven.

Duurzaam wonen met slimme raamdecoratie mamameteenblog.nl

Slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie is raambekleding die je op een slimme manier kunt bedienen. Dit kan via een Smart Home app zoals de Apple Home Kit app. Daarnaast is het mogelijk om de gordijnen te bedienen met spraakopdrachten of met automatische instellingen. De apparaten worden slim genoemd, omdat ze beschikken over een internetverbinding, waardoor ze contact kunnen maken met servers, diensten en andere apparaten in, rondom en buiten het huis. Er bestaan hierin verschillende soorten raamdecoratie zoals slimme (duo) rolgordijnen, slimme jaloezieën en slimme plisségordijnen. Deze raamdecoratie gaat gemiddeld langer mee dan de traditionele gordijnen.

Redenen om deze raamdecoratie te kopen

De eerste stap die vaak genomen wordt bij het verduurzamen van een woning is isoleren. Energie die niet ontsnapt, hoeft niet opnieuw opgewekt te worden. Raamdecoratie isoleert. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid om met slimme raamdecoratie de mate van isolatie op afstand te besturen. De raambekleding gaat dan op het juiste moment naar beneden of omhoog zodat energiekosten bespaard kunnen worden. Doordat het huis bijvoorbeeld afgeschermd wordt tegen opwarming van de zon hoeft de airco niet aangezet te worden. Zo kun je ze instellen naar de weersomstandigheden.

Naast het besparen van eventuele energiekosten, is gemak een voorname reden om deze slimme raamdecoratie aan te schaffen. Nadat de raambekleding eenmaal correct is ingesteld, doet Smart Home de rest. De gordijnen gaan dan automatisch naar boven of naar beneden, zoals het apparaat is ingesteld. De slimme raamdecoratie is ook bedienbaar met Door de mogelijkheid van spraakcommando hoef je niet meer uit je bed of stoel om je Smartblinds dicht of open te doen. En wanneer je niet thuis bent, maar bijvoorbeeld op een langdurige vakantie, kunnen de slimme apparaten blijven werken. Zo lijkt het alsof het huis bewoonbaar is en is deze extra beveiligd.

Smartblinds toevoegen aan een Smart Home

In een Smart Home mogen de Smartblinds niet ontbreken. Via de Smart Home App kunnen ze aangesloten worden aan de Smart Home app. Meerder apparaten werken zo samen met elkaar en kan ingesteld worden op welk tijdstip een opdracht uitgevoerd wordt. De Smart Blinds hoeven maar 1 à 2 keer per jaar opgeladen worden via een USB-C oplaadkabel en is verdere netstroom niet nodig. Handig toch?

Heb jij al een SmartHome?

Breid je Smart Home uit met slimme raamdecoratie mamameteenblog.nl

Plaats een reactie