Als ik later groot ben….

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Ergens in de afgelopen weken had ik een kort gesprekje met mijn oudste dochter wat een beetje is blijven hangen.Mama, zei ze, als ik later groot ben, wil ik veel gaan reizen, net als jullie. Ah, dit klinkt als muziek in mijn oren. Wij houden van reizen. Verre reizen en iets dichterbij reizen.

later als ik groot ben Mamameteenblog.nl

Bijzondere reizen

Mijn lief en ik hebben veel bijzondere reizen gemaakt samen, voordat er kinderen waren. Maar ook met kinderen hebben we een paar bijzondere reizen gemaakt.
Onderweg kwamen we altijd veel reizende gezinnen tegen. In Thailand en in Argentinië, eigenlijk zo`n beetje overal. Gezinnen met 1, 2 of wel veel meer kinderen. In een prachtig resort, maar ook in de trein of metro.
Meestal back-packend.
Heerlijk!
En de gezichten van de kinderen, maar ook van de ouders straalden gewoon!
In onze optiek was het krijgen van kinderen niet een belemmering om te stoppen met deze reizen, in theorie dan. Want in de praktijk komt er toch wel meer bij kijken, ahum.

Later als ik groot ben

Maar mijn dochter keek erg serieus bij ons korte gesprekje. Later mama, als ik groot ben…
Natuurlijk, zei ik, moet je lekker doen. Maar op het moment dat ik haar wilde vragen waar haar reizen naar toe gaan zegt ze:
                             Maar mam, dan heb ik wel een man nodig!

Huh?!? Wat?!? Een Man?!? Waarom ?!?

Ik schoot een beetje in de lach. Dit viel wel een beetje rauw op mijn hart, welke nog een restje feminisme bevat.
Niet lachen hoor mam, want weet je wel waarom?
Eh, nee, lief, vertel, ik ben echt wel een beetje nieuwsgierig.
Nou, zegt ze, anders raak ik natuurlijk de weg kwijt!
Oké. Klinkt..eh wel logisch. Ik kijk haar aan en twee grote bruine kijkers kijken terug, met een oprechtheid, welke ik niet durf te ondermijnen.
Ik kan er dan ook alleen maar aan toevoegen:  aha, ik snap het.
Onze wegen scheiden zich, en ik blijf een beetje verbluft achter.
Stiekem vraag ik mijzelf af of ik iets verkeerds heb gedaan?
Maar besluit het daar te laten waar het is, bij haarzelf.

Ze mag het allemaal zelf uitvinden…als ze later groot is.

Ook leuk om te lezen: De grote vraag

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

1 gedachte over “Als ik later groot ben….”

  1. Heel bijzonder, ik moest er wel een beetje om lachen, wat een lieve gesprek met een 6 jarige, so sweet! …later gaat ze wel begrijpen dat ze geen man nodig heeft om te reizen, natuurlijk is het mooi om samen met iemand te delen maar dat kan ook haar zusje of een vriendin zijn, prachtig!

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
zwangerschaps test kan gewoon niet mamameteenblog.nl
Nee-Kan-Gewoon-Niet, Toch?

Het was zo tegen het einde van oktober dat ik mij anders voelde. Niet echt te omschrijven anders. Gewoon anders.Het...

Sluiten