Voor het eerst zilvershampoo gebruiken: een handig stappenplan

Last Updated on 10 oktober 2024 by Barbara

stappenplan voor zilvershampoo mamameteenblog.nl (1)

Bij mensen met blond of grijs haar kan op den duur een gele gloed zichtbaar worden. Omdat dit er niet mooi uitziet, kunnen we ons voorstellen dat je hier iets aan wilt doen. Zilvershampoo kan in dat geval uitkomst bieden. Door je haar hiermee te wassen, verdwijnt de gele gloed en krijgt je haar een koele kleur. Heb je nog nooit zilvershampoo gebruikt? In dit stappenplan ontdek je hoe dit werkt.

Maak je haar nat | Stap 1

Net als ‘gewone’ shampoo breng je ook zilvershampoo aan op vochtig haar. Doe dit dan ook tijdens een douchebeurt. Spoel je haren altijd eerst uit met water. Hierbij is het belangrijk dat alle haren goed nat worden. Stap dus niet even vluchtig onder de douche, maar neem de tijd om je haren uit te spoelen met water.

Breng de shampoo aan | Stap 2

Als je haar nat genoeg is, wordt het tijd om de shampoo aan te brengen. Gebruik altijd zoveel zilvershampoo dat je haar er volledig mee bedekt wordt. Mensen met lang en dik haar hebben meer shampoo nodig dan mensen met kort en dun haar. Smeer de shampoo niet simpelweg in je haar, maar masseer het goed in. Besteed hierbij extra aandacht aan de plekken waar de gele gloed zichtbaar is.

Laat het inwerken | Stap 3

Spoel de shampoo niet direct uit na het aanbrengen, maar laat het eerst inwerken. Als je Fanola No Yellow zilvershampoo gebruikt, wacht je één tot drie minuten voordat je het uitspoelt. Kijk voor gebruikt op de verpakking wat de inwerktijd is, want deze kan per shampoo verschillen. Laat je de zilvershampoo langer inwerken dan wordt aangeraden? Dan kun je haar een paarse gloed krijgen. Deze verdwijnt doorgaans na twee keer wassen met gewone shampoo.

Spoel de shampoo uit | Stap 4

Zodra de inwerktijd verstreken is, spoel je de shampoo uit. Dit kun je het beste met lauwwarm water doen. Het is belangrijk dat je de zilvershampoo volledig uit je haar spoelt. Doe je dit niet? Dan kan er kleurverschil ontstaan door de restjes die achterblijven. Spoel je haar daarom liever iets langer uit als je twijfelt of alle shampoo verdwenen is.

Gebruik een conditioner | Stap 5

Heb je zilvershampoo gebruikt? Dan kun je haar wat droger aanvoelen. Breng daarom een conditioner in je haar aan na het wassen. Dit verzorgingsproduct voedt je haar niet alleen, maar zorgt er ook voor dat het voldoende gehydrateerd blijft. Gebruik bij voorkeur een conditioner van goede kwaliteit. Net als bij zilvershampoo laat je ook dit haarproduct enige tijd intrekken voordat je het uitspoelt.

Droog je haar | Stap 6

Als jij je haar gewassen hebt met zilvershampoo, is het nat. Om je haar te drogen, kun je een handdoek gebruiken. Wrijf hier liever niet mee door je haar, maar dep het droog. Dit verkleint de kans op schade. Je kunt ook een kappersföhn gebruiken voor het drogen. Stel de föhn alleen niet op een te hoge temperatuur in. Door de hitte kun je haar beschadigen en dat wil je voorkomen.


Voor het eerst zilvershampoo gebruiken het stappenplan