Je legpuzzel is af! 3 tips wat je ermee kunt doen

Last Updated on 12 december 2023 by Barbara

legpuzzel klaar mamameteenblog.nl

Het werpt echt zijn vruchten af: alle tijd en geduld die je in je puzzel hebt gestopt, is terug te zien in de prachtige plaat die je nu voor je hebt liggen. Alleen, nou is de vraag: wat nu? Het kan een erg onvoldaan gevoel geven om de legpuzzel weer uit elkaar te halen en terug in de doos te stoppen. Dat is waarom wij enkele ideeën voor je hebben genoteerd over wat je allemaal met je puzzel zou kunnen doen.

De legpuzzel toch afbreken? Tip 1

De eerste tip is een beetje omslachtig, maar toch moeten we het bij de opties vermelden: toch je legpuzzel afbreken. We zeiden net ook al dat dit een onvoldaan gevoel kan geven – helemaal als je voor je puzzels 1000 stukjes of meer hebt moeten leggen. Je wilt dan toch liever het gevoel hebben dat het niet voor niets was.

Toch houdt het bij de puzzel afbreken niet in dat je werk voor niets was; hij is nu immers weer herbruikbaar. Als je een puzzel koopt en hem maar één keer legt, kan dit voor sommige mensen als geldverspilling voelen. Echter, als je een puzzel liefhebber bent, kan je de puzzel gewoon over een tijdje opnieuw leggen – dat is al helemaal fijn als je tijdelijk geen andere legpuzzel hebt.

De puzzel ruilen of verkopen. Tip 2

Vind je het zelf niks aan om een puzzel vaker dan één keer te leggen, dan kunnen we ons goed voorstellen dat je er niks uithaalt door hem af te breken en op te bergen. Sterker nog, dan zou dit voor jou waarschijnlijk alleen maar als ruimte verspilling voelen. In dat geval kan je de puzzel altijd nog wegdoen.

Een logische optie is natuurlijk om hem te koop aan te bieden; zo kan je er toch nog wat van je uitgegeven geld voor terugkrijgen. Echter, als je op zoek gaat naar andere puzzel liefhebbers, dan zouden jullie je puzzels natuurlijk ook nog onderling met elkaar kunnen ruilen. Zo heb je én een nieuwe puzzel, én een andere puzzelaar blij gemaakt met de jouwe.

Of puzzellijm gebruiken? Tip 3

Wil je je legpuzzel echt bewaren, dan kan je er meerdere dingen mee doen. Een erg populaire optie is door de puzzelstukjes aan elkaar te lijmen met puzzellijm. Met een tubetje lijm en een spateltje kan je de puzzel mooi tot een vast geheel maken en bijvoorbeeld gebruiken als bureau mat, of mooi ophangen aan de muur, als je je puzzel echt mooi in het zicht wil hebben.

Wanneer je besluit dat je je puzzel op wil hangen, dan kan je er ook nog altijd voor kiezen om de puzzel in te lijsten. Je legt de gelijmde puzzel dan mooi in het lijstje en maakt hem dicht. Let wel goed op dat je een lijst koopt met de juiste afmetingen, want een puzzel kan je niet zo eventjes bijsnijden als-ie te groot is. Is de puzzel echter wat te klein, dan kan je hem nog op een mooie achtergrond leggen door bijvoorbeeld een zwart of wit vel te kopen dat groot genoeg is voor de lijst – of je schildert of tekent zelf een mooie achtergrond. Zo kan je je puzzel inlijsten, en ook nog eens een beetje creatief zijn met het totaalplaatje.


 legpuzzel is af mamameteenblog.nl

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Plaats een reactie