Handige shoptips voor deze zomer en een zonnige vakantie

Last Updated on 16 augustus 2024 by Barbara

shoptips zomer mamameteenblog.nl

Op zoek naar nieuwe kleding voor de zomer? Neem er lekker de tijd voor. Houd altijd je eigen stijl en wensen in gedachten. Waar voel je je mooi in? Dat is natuurlijk hartstikke persoonlijk. Deze shoptips helpen je op weg, om mooie outfits te vinden voor de warme maanden van het jaar.

Zomerse items

Juist voor de zomermaanden ben je natuurlijk op zoek naar specifieke zomerse items. Ga op zoek naar de mooiste zomerjurk, rok of top. Trek vrolijke kleuren en prints aan. Dat geeft al meteen een boost aan je humeur. Welke kleding we vaker dragen in de zomer? We denken meteen aan badkleding. Misschien ben je wel toe aan een nieuwe bikini of een ander badpak. Of wil je hier juist tussenin zitten? Dan is een tankini de ideale optie. Ook een mooie strandjurk is een goede toevoeging aan je zomergarderobe. Of trek je liever een luchtige pantalon of een jumpsuit aan? Je hebt natuurlijk veel opties om uit te kiezen.


Comfortabele kleding

Het hele jaar is het fijn als je kleding lekker zit, maar in de zomer kun je dit nog net wat meer laten meetellen. Tijdens de hete dagen van het jaar is het immers belangrijk dat je je comfortabel voelt. Ga voor ademende, lichte stoffen, zoals katoen en linnen. Daarin blijf je koel. Ook voeren deze stoffen vocht goed af en zijn ze zacht op de huid. Bamboe is trouwens ook in opkomst. Van sokken tot shirts, steeds meer kleding wordt van deze ultrazachte stof gemaakt. Een aanrader dus.

Bescherming tegen de zon

Bescherm je huid zo goed mogelijk tegen de zon. Zeker als je de hele dag buiten te vinden bent. Zonnebrandcrème vormt hierbij de basis. Smeer je vaak genoeg in, om de paar uur bijvoorbeeld. Maar ook kleding draagt een steentje bij aan de bescherming. Bescherm je schouders en armen bijvoorbeeld door een blouse te dragen. Of trek een shirt aan met wat langere mouwen. Zo schijnt de zon niet continu op je huid. Het kan zo zijn dat bepaalde lichaamsdelen sneller verbranden. Denk aan je rug of je buik. Een bikini met een hoog broekje kan dan de nodige bescherming bieden aan het strand of zwembad. Zoek natuurlijk ook af en toe de schaduw op. Dit geeft je huid de nodige rust. Met name tijdens de heetste uren van de dag is het slim om uit de zon te blijven. Toch de zon in? Bescherm je dan met de bovenstaande tips. Draag daarbij ook nog een hoed of pet. En een zonnebril om beter zicht te hebben.

Ideale schoenen voor de zomer

Wat draag je aan je voeten? Leuke zomerse schoenen zijn er volop te vinden. Per activiteit kun je weer de juiste schoenen aantrekken. Voor een feestje pak je bijvoorbeeld uit met sandalen of instappers met een hakje. Maar eerlijk gezegd lopen platte schoenen toch net wat comfortabeler. Draag slippers of sandalen op de warme dagen. Dat zit tenslotte lekker luchtig voor je voeten. Maar ook sneakers zijn een uitkomst, juist als je bijvoorbeeld langer op pad gaat of een wandeling gaat maken. Wissel hier dus ook zeker in af. Daar maak je je voeten alleen maar blijer mee.

Laagjes zijn ideaal voor de warmere dagen in de zomer

Op de warmste dagen van het jaar kun je deze laatste tip overslaan. Maar als het toch net wat frisser is, is het slim om te werken met laagjes. Met name in de vroege ochtend en op de late avond kan het toch best wat afkoelen. Handig als je dan een jasje bij je hebt. En optioneel een zomers sjaaltje dat je om je nek kunt knopen. Je kunt ook een vestje of trui over je top aantrekken, om net zo goed zo weer uit te trekken. Heb je een korte broek, jurk of rok aan? Je kunt altijd een panty in je tas stoppen, om je benen meer warmte te bieden als dat toch nodig blijkt te zijn.

Aan het strand, in de stad of op vakantie: zorg ’s zomers voor de beste looks. Draag kwaliteit, in comfortabele fits en luchtige stoffen. En laat natuurlijk altijd je eigen stijl naar voren komen in je outfits!

Handige shoptips voor deze zomer en zomers gevoel mamameteenblog.nl