De blogger en de blog: Mama’s Liefste

Last Updated on 8 januari 2024 by Barbara

In de rubriek De blogger en de blog dit keer Fleur met haar Mamablog Mama’s Liefste. Op haar blog vertelt zij je over het moederschap en reviewt zij haar liefste producten, leuke gadgets en de gezellige uitjes voor iedereen. Kortom een gezellige familieblog die voor elk wat wils biedt.

Lees je mee?

de blogger en de blog mamasliefste mamameteenblog 1

Introductie de blogger

  • Naam: Fleur
  • Leeftijd: 38 jaar
  • Woonplaats en/of Provincie: Leiden
  • Beroep: Diëtist

 

 

Introductie blog

  • Naam: Mama’s Liefste
  • Niche: Mamablog / Familieblog
  • Sinds Wanneer: december 2015

Social Media:

De  Vragen:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik ben regelmatig te vinden op het Internet. Doordat ik regelmatig meedoe aan winacties wist ik daardoor wat de leukste nieuwe producten er op de markt kwamen en las over de aankomende events. Mijn vrienden gebruiken me dan ook als vraagbaak. Ook volgde al een tijdje verschillende blogs. Meestal kwam ik daar, omdat ik meedeed aan de winacties die ze organiseerde.
Een vriendin vroeg me op een gegeven moment waarom ik niet zelf ging bloggen. Zo kon ik al die leuke dingen met nog meer mensen delen. Toen ik een paar maanden ‘between jobs’ kwam te zitten, besloot ik dat dit het moment om me meer te gaan verdiepen in het bloggen. Met behulp van mijn vriend was de site zo gemaakt en begon ik aan dit nieuwe avontuur.

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te bloggen?

Ik blog in de avonduren als de kinderen in bed liggen. Dus dat is dan op de bank, met wel de televisie aan. Films en series kijk ik hierdoor niet echt meer, want ik kan niet mijn aandacht er volledig bij houden. Gelukkig kunnen we de televisie ook wel draaien en kan ik aan de eettafel zitten. Dit is wel beter voor mijn rug, maar ook die stoelen zijn niet optimaal. Gelukkig zijn ze wel aan vervanging toe en ga ik bij het aanschaffen van nieuwe eetkamerstoelen er beter op letten dat je er ook langer goed op kan blijven zitten.

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Nou, heel eerlijk denk ik dat er best wel veel tijd in gaat zitten. Ik ben nog steeds niet echt een snelle schrijver en door mijn dyslexie  moet ik een zin nog een paar keer lezen om te kijken of het wel blijft kloppen. Ook het zoeken van de juiste afbeeldingen, maken van foto’s kost best wel veel tijd. In een blog zit zeker wel een uur of 3, denk ik. Waar ook wel veel tijd in gaat zitten is het beantwoorden van mail en reactie op mijn blog. Ik vind het heel erg leuk om reacties te krijgen, mailtjes voor samenwerkingen en persberichten. Tijd hier in steken vind ik geen straf, maar wel jammer dat ik er niet meer tijd voor heb. Volgende maand gaat mijn jongste dochter naar school en hopelijk geeft mij dat dan meer tijd.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Moeilijke vraag, want er zijn veel mama- en familieblogs te vinden op het Internet. Ik hoop dat mensen het leuk vinden om in mijn blog een afwisseling te vinden in reviews, uit tips en persoonlijke verhalen van mezelf. Dat laatste vind ik nog wel lastig, daarom heb ik nu een rubrieken Life Hacks en Ik beken…; hierin vertel ik over handige tips en zaken die ik wat anders doe of anders zie. Hopelijk herkennen zich nog meer moeders zich daar in.
Natuurlijk kunnen de winacties ook niet ontbreken. Dat is namelijk wat mij in eerste instantie in aanraking bracht met het bloggen. Elke dinsdag blog ik dan een overzicht met de leukste winacties in bloggersland. En heel af en toe mag ik ook zelf een winactie organiseren.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots? 

Helemaal in het begin van mijn blog, schreef ik over ons bezoek aan de voorstelling van Lejo, het vingerpoppetje bekend uit Sesamstraat. Ik kreeg in de week erna een berichtje van het productie bedrijf van Lejo dat ze het zo’n leuke blog hadden gevonden en dat ze hem graag wilde gebruiken om voor te leggen aan theaterdirecteur die de voorstelling wilde aankopen. Als dank krijgen mijn meiden een leuk Lejo pakket toegestuurd. Dit was de eerste keer dat ik het idee had dat mijn blog werd opgemerkt door meer mensen dan alleen familie en vrienden en dat voelde toch wel speciaal.

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het leukste vind ik toch de reactie die ik krijg. Van lezers, van andere bloggers en van bedrijven die willen samenwerken. Er is een hele wereld voor mij opgegaan en ik verbaas me elke dag weer over wat er achter de schermen van een blog gebeurt. Hoe schrijf en publiceer je het beste je blog, aan welke regels heb je je te houden, hoe kun je meer lezers vinden voor je blog enzovoort.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ik denk dat dat de druk is om elke dag te willen posten. Het lukt me heel aardig, maar af en toe sla ik toch wel eens een dagje over. Gewoon omdat ik het te druk heb gehad of te moe ben. Eigenlijk zou ik dat kunnen ondervangen door ook een beetje vooruit te werken, maar dat lukt me echt nog niet. Sinds kort heb ik wel een overzichtje met waar ik wanneer iets over wil schrijven en dat geeft wel wat meer rust. De volgende stap is het vooruitwerken.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Ik krijg nog elke dag veel advies op de Facebook groepen die er zijn voor bloggers. Ik lees graag waar ze tegen aan lopen en welke oplossingen er gegeven worden door de andere bloggers. Dit is zeer waardevol voor een beginnende blogger zoals ik. Een tip waar ik erg veel aan gehad heb ik dat is het bestaan van de site Canva.com. Hier kun je namelijk makkelijk en zelf leuke logo’s en plaatjes voor je blog maken.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

O jee, ik volg zoveel blogs op het moment dat ik dat moeilijk te zeggen vind. Ik lees graag de blogs over Loedermoeders, dit omdat ik het fijn vind om te zien dat er ook andere moeders zijn bij wie het leven niet altijd over een leien dakje loopt en dat niemand perfect is.

Wat ik ook erg leuk vind om te lezen zijn de blogfeestjes die georganiseerd worden door Meisje Eigenwijsje, Janske, Save the Mama en MizFlurry. Verschillende bloggers posten daar tussen zaterdag en woensdag hun leukste blogs van de afgelopen week. Zo lees je over veel verschillende onderwerpen en leer je ook nog nieuwe blogs.

 

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Het bloggen heeft mij veel nieuwe ervaringen gebracht, in het schrijven, in de digitale wereld en leuke nieuwe mensen. Ik vind het eerlijk om elke dag weer wat nieuws te leren. Toen ik jonger was en geen kinderen had, reisde ik de wereld over. Nu beleef ik nieuwe avonturen via het bloggen en kan gewoon elke avond met mijn gezin aan tafel zitten 😉
Wat het bloggen ook zeker brengt zijn veel leuke uitnodiging voor mezelf en mijn kinderen om bij evenementen aanwezig te zijn. Zo gaan we regelmatig op stap en komen op bijzondere plekken. Ik hoop dat mijn kinderen er later ook met veel plezier op zullen terugkijken. Herinneringen zijn het kostbaarste dat je ze kan meegeven.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Meer lezers is denk ik voor alle bloggers de uitdaging. Met meer lezers komen er ook meer leuke aanbiedingen voor samenwerkingen. Ik vind het erg leuk om steeds weer op nieuwe plekken te komen of om nieuwe producten te mogen proberen. Gelukkig mag ik als gastblogger voor grotere bloggers al op pad, dus mij hoor je zeker niet klagen.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Naast mama en blogger, ben ik ook diëtist in het verpleeghuis. Ik doe dit werk ook met veel passie en liefde. Het klinkt als niet heel erg sexy beroep, maar suf is het zeker niet. Ik heb me in de loop van de jaren gespecialiseerd in de ziekte van Huntington. Hierdoor werk ik momenteel mee aan een wetenschappelijk onderzoek en mag ik af en toe internationale congressen bezoeken, zoals in Praag, Melbourne, Barcelona en Warschau. In mijn blog op de Dag van de Diëtist vertel ik er meer over.

Wat een gezellige blog heb je met veel diverse artikelen. Ik vond het erg leuk om je antwoorden te lezen. Hoe herkenbaar is de druk om elke dag te moeten/ willen posten en ook het persoonlijke stukje op je blog niet te vergeten. Heel grappig hoe je artikel van Lejo is opgemerkt, ik vind dat ook best een voorbeeld voor mijzelf!

Bedankt Fleur, voor het beantwoorden van mijn vragen! En voor het meedoen aan de prijsvraag.

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Minke en haar blog Mamaminke.

PS. Denk jij nu als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 gedachten over “De blogger en de blog: Mama’s Liefste”

Plaats een reactie