De blogger en de blog: Firma Mama

Bol AlgemeenBol Algemeen

Last Updated on 19 december 2022 by Barbara

In de blogger en de blog Dewi met haar blog Firma Mama, waar ze schrijft over de dagelijkse dingen die ze meemaakt als een echte meisjesmoeder. Geen ‘moeke’-blog, maar herkenbare mamaverhalen met humor, met beauty, (kids-)fashion, koken en leuke uitjes!

Wil je ook een kijkje achter de schermen bij deze blog? Lees dan mee!

De blogger en de blog firma mama mamameteenblog.nl 1

 

Introductie de Blogger

Naam: Dewi van Eyk                    

 • Leeftijd: 40
 • Woonplaats en/of Provincie: Zuid-Holland
 • Beroep:  “thuisblijfmama”

Introductie Blog

 • Naam: Firma Mama
 • Niche: lifestyle mama blog
 • Sinds Wanneer: maart 2016

Social Media:

 • Facebook: Firma Mama
 • Pinterest: Firma Mama

De  Vragen aan Dewi van Firma Mama:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik kan alles van mij af schrijven zodat ik me daarna opgelucht voel. Heerlijk is dat!  Leuk om anderen enthousiast te maken en te inspireren (althans dat hoop ik;)) met herkenbare persoonlijke verhalen. En ik blog omdat ik het leuk vindt. Zo simpel is het eigenlijk!

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Dat is toch wel lekker thuis op de bank, ’s avonds met een oog naar de tv;))

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Dat weet ik niet precies, 5 uurtjes in de week? Ik merk dat ik daar nog wat structuur in moet vinden. Misschien een maandagochtend, zodat ik wat vooruit kan plannen.

Wat maakt jouw Blog uniek?

Hopelijk de manier van schrijven. Ik schrijf zoals het is voor mij, zonder toeters of bellen. En ik schrijf alleen wat ik leuk vind en waar ik enthousiast van kan worden.

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meeste trots?

Laatst had ik een stukje geschreven “Loslaten” Het steeds meer loslaten van mijn 9-jarige. Ik kreeg leuke reacties over mijn persoonlijk verhaal. Vooral erg herkenbaar voor andere moeders. Toen ik dit stukje geschreven had, dat deed ik vrijwel direct nadat ik dit had ervaren, kon ik het allemaal beter relativeren. Het was dus voor mij nog een therapeutisch stukje ook. 

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Ik blog nog niet zo heel lang, halfjaartje en merk dat ik nog steeds aan het uitzoeken ben wat ik leuk vind. Ik merk dat mijn lezers zich erg kunnen vinden in mijn persoonlijke verhalen en recepten (kidsproof) Ik zou zelf meer met recepten en reviews willen doen. Naast mama van 2 meiden, houd ik zelf ook van fashion en leuke dingen, meer een lifestyle blog met een mama tintje. Ik denk dat ik er zelf nog veel meer uit kan halen, maar dat moet nog tot uiting komen. Ik ben ook nog op zoek naar een manier hoe ik dat het beste kan doen.

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Tot nu toe heb ik dat nog niet ervaren. Dat zal best eens gebeuren als ik langer blog.

Aan welk advies of tip over het bloggen heb jij veel gehad?

Gewoon doen! In een paar klikken heb jij je eigen blog gemaakt en kan het beginnen. Niet teveel nadenken, want andere wel niet denken,  doe het gewoon, begin!  De rest komt vanzelf wel. En dat het niet meteen perfect hoeft te zijn. Je leert het door het te doen. En zo heb ik het inderdaad ook ervaren.

Welke Blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik volg er een hoop ook op social media etc., maar ik vind de blog van Haremaristeit erg leuk om te volgen. Ze schrijft vlot en haar DIY-projectjes vind ik altijd erg leuk, dit doet ze gewoon, zonder poespas, ook als het niet helemaal uitpakt zoals ze had gehoopt.

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

De bloggers van het Amerikaanse blog Scary mommy. Ik moet altijd zo lachen om hun blogs. Ik vind hun kijk op het ouderschap altijd erg humoristisch. Ik heb daardoor een bepaald beeld van hun. Vraag mij echt af of dat beeld klopt.

Wat heeft het Bloggen jou tot nu toe gebracht?

Toen ik begon met bloggen dacht ik, ben benieuwd of ik na 3 maanden nog steeds consequent schrijf en nu na een half jaartje denk ik, ben benieuwd waar ik sta na een jaar bloggen. Ik had niet verwacht dat ik zo makkelijk zou schrijven en dat ik het zo leuk zou vinden, dat was voor mij wel een uitdaging.

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Dat zijn er nog best een hoop. Ik kom net kijken en ontdek nog een hele boel, maar ik hoop dat Firma mama groeit met een leuke groep trouwe lezers.

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Dat ik best chaotisch ben. Ik begin aan allerlei artikelen, vervolgens staan ze bij mapje concepten en vergeet ik het gewoon. Ik moet wel meer structuur vinden in het bloggen.  Ik vind alles leuk, dat is weleens een probleem. Of valkuil.

Bedankt Dewi voor het invullen van de vragen. Ik vind het leuk om je antwoorden te lezen, je blog komt over alsof je er veel plezier aan beleeft. Eerlijk gezegd had ik het idee dat Firma mama al veel langer bestond en ik je nog maar pas ontdekt had!

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Marthe en haar Blog Paperbreaks.nl.

PS. Denk jij nou als blogger, ik vind het ook leuk om samen met mijn blog in de serie De blogger en de blog te komen? Stuur dan een mailtje naar info@mamameteenblog.nl en dan neem ik contact met je op!

Daarnaast kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

4 gedachten over “De blogger en de blog: Firma Mama”

 1. Leuk om weer terug te lezen! Inmiddels 4 mnd later is mijn kijk op het bloggen weer beetje veranderd 😉 ik blog toch wat meer uurtjes en heb ook weer wat meer leuke blogs ontdekt die ik volg. Verder vind ik het nog erg leuk en leer ik elke keer weer nieuwe dingen bij. Bedankt dat ik mee mocht doen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie