De blogger en de blog metmirjam.com mamameteenblog.nl

De blogger en de blog: Metmirjam.com

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Alweer de 53e keer De blogger en de blog! Wow! Veel hè? Dit keer Mirjam en haar blog Metmirjam.com; een mama en lifestyleblog met persoonlijke verhalen, diy, dagjes uit en lekkere recepten, waarvan zij vindrt dat je deze niet mag missen. Daarnaast kun je aardig wat informatie vinden over kamperen met een kindje, wat zij vaak doen en geeft ze  hier handige tips en trucs over. Zoals ze zelf zegt; ga er lekker voor zitten en lees mee Metmirjam.com.

De blogger en de blog metmirjam.com mamameteenblog.nl

Introductie blogger

  • Naam: Mirjam
  • Leeftijd: 34
  • Woonplaats en/of provincie: Zuid-Holland
  • Beroep: Secretaresse en blogger

De blogger en de blog metmirjam.com a mamameteenblog.nl

Introductie blog

Naam:MetMirjam

Socialmedia:

 

De  vragen aan Mirjam van Metmirjam.com:

Wat heeft jou doen besluiten om een blog te beginnen?

Ik las al tijden meerdere blogs en ik vond het echt heel bijzonder om mee te mogen lezen. Op een gegeven moment dacht ik ‘zou ik ook..?’ want ik had genoeg ideetjes. Maar ik zette die gedachte snel opzij, want dat was toch niks voor mij.. Het bleef knagen en na wat aanmoediging van mijn lief besloot ik ervoor te gaan. Dood eng vond ik het en ik vertelde het aan niemand haha. Binnen no-time was ik om, dit is echt iets voor mij!

Wat is de werkplek waar je het liefst zit (of staat) om te  bloggen?

Ik zit meestal op de bank met mijn laptop op schoot. Wanneer ik met meerdere dingen tegelijk bezig ben (ik ben nogal chaotisch..) zit ik vaak aan de eettafel met alles om me heen.

 

Zeg eens, hoeveel uur per week besteed je nu eigenlijk aan je blog?

Pff.. Ehm nou dat is eigenlijk best veel! Ik vind het ook leuk om ermee bezig te zijn, dat scheelt natuurlijk ook, maar ik denk dat ik per week toch zeker wel uitkom op 15 uur.

 

Wat maakt jouw blog uniek?

Mijn blog is echt mijn blog met mijn verhalen en schrijfstijl. Ik schrijf over de opvoeding van onze dochter en alles wat daar in voorbij komt. Ik blog over diverse onderwerpen, maar wel altijd vanuit mezelf.

 

Op welk artikel wat je hebt geschreven, ben je het meest trots?

Deze:  http://www.metmirjam.com/het-kindje-dat-niet-geboren-mocht-worden/

Het is een heel persoonlijk artikel. Ik twijfelde of ik het wel wilde plaatsen, omdat het zo ontzettend dichtbij me stond op dat moment. Het voelde misschien wel té persoonlijk. Ik heb het toch geplaatst en ben er achteraf heel trots op.

 

Welk onderdeel van het bloggen vind jij het leukst?

Het uitwerken van een leuk idee of een ingeving! Dat je op straat loopt en ineens een leuk onderwerp in je hoofd hebt. Dan zou ik het liefst gelijk naar huis gaan om te schrijven, maar dat gaat natuurlijk niet altijd haha. Reviews zijn ook heel erg leuk om te doe en dan het liefst samen met mijn dochter. Ook vind ik het heel leuk om een winactie te organiseren. Het is zó leuk om te mogen geven!

 

In welke valkuil ben jij wel eens gevallen bij het bloggen?

Ik ben er nog steeds elke keer bang voor dat ik het weer doe: op ‘Publiceren’ klikken in plaats van ‘Opslaan’ bij het maken van een concept. Gelukkig is het me tot nu toe maar één keer overkomen..

 

Aan welk advies of tip met betrekking tot het bloggen heb jij veel gehad?

Het klinkt heel gek maar het beste advies in mijn ogen is: blijf bij jezelf.

Op een gegeven moment was ik enorm bezig met de vraag of ik het wel goed deed en hoe andere bloggers het zouden aanpakken of wat ze van bepaalde artikelen zouden vinden. Iemand gaf mij toen het advies om vooral bij mezelf te blijven en me op mijn eigen blog te focussen. In mijn ogen het beste advies wat iemand je kan geven, voor mij werkte dat ook perfect. Onzekerheden aan de kant en doen wat je zelf leuk vindt! Aan mijn cijfers te zien was dat een juiste keuze 😉

 

Welke blog is volgens jou een absolute must om te volgen?

Ik volg heel veel blogs, maar de absolute must is volgens mij Kellycaresse. Dit is in mijn ogen echt wel de mama van alle mama (lifestyle) blogs.

 

Wie zou je wel eens willen interviewen op je blog en wat zou je van die persoon willen weten?

Goede vraag. Ik heb tot nu toe nog geen interviews geplaatst, misschien een leuk idee om eens te doen. Ik heb zo direct niemand in mijn hoofd waarbij ik denk ‘die móet ik iets vragen!’.

 

Wat heeft het bloggen jou tot nu toe gebracht?

Het bloggen heeft mij sowieso een stuk opener gemaakt. Waar ik het bloggen in het begin nog als iets heel spannends zag en wilde kijken of het überhaupt iets voor me was, is het nu echt een onderdeel van mijn leven en ben ik heel trots dat ik al zover ben gekomen. De leuke contacten met andere bloggers zijn heel fijn en ook de samenwerkingen met bedrijven.

 

Wat wil je nog bereiken met je blog?

Het lijkt me super om nog meer te kunnen groeien, nieuwe lezers te kunnen verwelkomen en mijn bestaande lezers te kunnen blijven boeien. Ook zou ik graag nog meer leuke samenwerkingen aan willen gaan.

 

Wat weten we nu nog niet van je, maar is wel leuk om te weten?

Twee Mirjam-weetjes:

  • Als ik mijn tanden poets met een elektrische tandenborstel krijg ik kriebel aan mijn neus
  • Als ik mijn wenkbrauwen epileer moet ik niesen

Leuk blog idee trouwens.. wordt vervolgd! 😉

Nawoord van Barbara:

Bedankt voor het invullen van de vragen Mirjam. Ik heb het gevoel dat ik j eblog al heel lang volg, en dus ook al veel van je weet, maar van die tandenborstel vond ik wel erg grappig! Die wist ik nog niet. 

Wil je meer bloggers en hun blogs leren kennen, hier vind je de blog van Emmeke en haar Blog Emmeke.nl.

Voor meer leuke artikelen kun je mij volgen op Facebook, Twitter of Instagram

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »

4 gedachten over “De blogger en de blog: Metmirjam.com”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
smartphone speeltuin mamameteenblog
Overal smartphones in de speeltuin

Het is woensdag ochtend en ik zit in de speeltuin met mijn zoontje van 2,5 jaar. Hij is druk. Druk...

Sluiten