peukie mamameteenblog.nl

Throwback Monday: De Prinses en haar denkbeeldige vriendje

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Hier een blog over mijn dochter met haar denkbeeldige vriendje. Het was een van mijn eerste en werd verrassend veel gelezen. Ik vond het leuk om hem weer eens tevoorschijn te halen.

spin peukie

Mijn  oudste dochter, aangeduid als de prinses, heet Mylène en zij wordt over een maandje alweer 6 jaar oud.

Toch heeft ze nog steeds haar denkbeeldige vriendje, genaamd Peukie.
Peukie is al heel lang bij ons. Hij kwam bij ons als gezin toen Prinses Mylène ongeveer 2 jaar oud was.
En ik moet zeggen het is een best vriendje. Hij zegt net veel, tenminste wij horen hem niet. Hij maakt niets vies. Ik hoef hem geen eten of drinken te geven. Nooit chagrijnig of onbeleefd. Best een toffe peer, eigenlijk.
Nu ja, een peer. Nee, hij is nog geen peer geweest.
Hij begon zijn bestaan als een spin. Niet bepaald mij favoriet, maar gezien het bovenstaande best vol te houden. Daarna werd hij een slang en daarna weer iets anders, eerlijk gezegd weet ik niet meer wat hij allemaal is geweest.
Sinds de geboorte van Prinses Celeste, kleine zus, is Peukie ook nog steeds in beeld. Hij hoort er gewoon bij.
Hij heeft al aardig wat meegemaakt, zo met ons. Een verhuizing, wat verre reizen, maar als net genoemd, ook met een prinsessenbaby erbij. Het deed hem allemaal niks. Hij blijft.
Soms gaat hij even weg, dan gaat naar zijn ouders of broertje toe. En zo kwam hij afgelopen zomer ineens op vakantie een weekje later dan ons opduiken, wel met koffer, want oef, wat was hij toe aan een vakantie.
De verklaring was simpel. Hij moest nog wat doen, was eerst effe bij zijn ouders of was nog erg druk.
Ook heeft nog wel eens ziekte onder de leden. Dan kan hij niet komen, want tja, hij ligt in bed.
Hij is trouwens ook echt een hij. Ik heb het regelmatig gevraagd, is eh, Peukie nu een jongen of een meisje?
En toch steeds, met forse overtuiging, is het een jongen.
Prinses Mylène houdt van sociale contacten. Zij kan niet genoeg mensen om zich heen hebben. Dan gedijt ze het beste. En vriendjes en vriendinnetjes heeft ze ook echt niet te kort. Maar Peukie blijft een terugkomend ritueel.
Al moet ik zeggen, de tussenposes worden langer.
Vanmiddag begon ze weer over hem te vertellen. En of ze hem even voor mij moest tekenen.
Dat vond ik natuurlijk interessante materie. Hier een beschrijving: hij lijkt op een klein poppetje, maar dan met twee voelsprieten. Hij lijkt iets menselijker, als ik er een draai aan zou moeten geven, dan de tekening hiervoor.

Toen ik vroeg hoe groot hij is , bukte ze naar de grond en hield haar hand zo`n 5 cm boven de grond. Zo groot is die, zei ze.

Tja, wat zal ik er van zeggen, tot nu toe lijkt het een blijvertje. Ik ben benieuwd wat haar partner er van vindt over pakweg een jaar of 12.

Nog meer ouders met kinderen met een denkbeeldig vriendje?

 

Ps. Peukie is een jaar later nog steeds deel van ons gezin.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »
juiste lingerie of ondergoed voor de juiste outfit mamameteenblog

De juiste lingerie met de juiste outfit matchen

Met een beetje sippe lip kijk ik in de spiegel. Gelukkig is het te fixen. Met alle informatie die je van het internet haalt en tips leest van elke styliste, dan weet je, tenminste ik weet dat, dat je ondergoed een belangrijk deel kan zijn van je outfit. Laat dat nu net het probleem van

Lees verder »

6 gedachten over “Throwback Monday: De Prinses en haar denkbeeldige vriendje”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
pyjamadag mamameteenblog
Pyjamadag

Mama van drie. Ik kan het nog steeds maar nauwelijks bevatten. Drie kinderen! In mijn twintiger jaren riep ik dat...

Sluiten