Mijn BlogToolkit, tips en trucs

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Mamameteenblog.nl bestaat in oktober 2018 vijf jaar (yeah!). Afgelopen jaren heb ik al heel wat verschillende ontwikkelingen voorbij zien komen in blogland en ook zelf al veel kunnen proberen. In het overzicht op deze pagina heb ik de meest handige en succesvolle tips en tools geplaatst waar ik afgelopen tijd veel aan heb of heb gehad voor mijn blog. Ga je net beginnen met een blog of wil je gewoon een kijkje nemen bij je collegablogger (welkom), dan vind je in mijn blogtoolkit alle relevante tips en trucs die je nodig hebt voor je blog. 

Tips en trucs bloggen mamameteenblog.nl

Disclaimer: Op deze pagina staan een aantal Affiliate links, daar merk je niks van. Deze links / tools gebruik ik zelf of heb ik gebruikt bij het opstarten van mijn blog en kan ik zeer aanbevelen. Er wordt niks geplaatst op deze pagina waar ik niet zelf achter sta.

Bloggen

Your Hosting

Wanneer je een goede/ betrouwbare hosting zoekt voor je website en/of blog dan kan ik Your Hosting – Domeinnaam Registreren en Webhosting aanbevelen. Ik heb 5 jaar geleden gekozen voor Yourhosting en ik ben er nog steeds blij mee. In 2018 zijn ze als snelste webhoster uit de test gekomen! Wat ook niet onbelangrijk is. Wat ik prettig vind is dat ze vanaf het begin met je meedenken en ze geven een goed beeld van wat je van ze kunt verwachten. Daarnaast zijn ze tot laat op de avond en in het weekend telefonisch( !!) bereikbaar. En dat is mij al een paar keer goed van pas gekomen.

Web HostingWel liggen de tarieven voor Yourhosting wat hoger. Wat zeker voor een startende blogger best een flinke investering kan zijn. Mocht je nog moeten beginnen of wil je overstappen, dan zou ik je zeker Bluehost  of Siteground adviseren. Voor een klein bedrag heb je veel waar voor je geld, daarnaast zijn de ervaringen over Bluehost met een wat kleinere blog erg goed.

Voor een mooi Thema voor je WordPress Blog zou heb ik sinds kort het Thema Generate Press. Hier ben ik echt laaiend enthousiast over! Er is zoveel mogelijk en alle webdesigners zijn er echt enthousiast over.

Niet duur en veel waar voor je geld! Een kijkje waard zou ik zeggen.

WordPress

WordPress is een Content Management Systeem waarmee je makkelijk een website kunt opzetten en kunt onderhouden. Vooral bloggers maken hier gebruik van, maar ook webwinkels en eigenlijk elke website kun je ermee opzetten.

Je hebt de gratis versie WordPress.com en de betaalde versie WordPress.org. Zelf ben ik meteen overgestapt naar WordPress.org. En ik heb nog steeds geen spijt.

Ongeveer 2 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van Blogger naar WordPress. Mocht je geïnteresseerd zijn dan kun je hier lezen hoe ik de afweging heb gemaakt tussen Blogger en WordPress en hoe ik het heb aangepakt.

En ondanks dat ik echt heel blij was met Blogger, merkte ik al heel snel dat WordPress mij net iets meer vrijheid gaf door de vele Plugins. Superfijn en ook tijdbesparend om niet alles zelf te hoeven uitzoeken.

Google Analytics / Google Search Console

Onmisbaar voor elke website-eigenaar is informatie over de performance van je website of blog. Door Google Analytics/ Google Search Console je eigen te maken beschik je over alle relevante informatie die je nodig hebt voor het verbeteren van je website. Zo leer je welke sites het beste presteren op welke devices, welke artikelen of pagina’s slecht presteren en hoe je dit kunt verbeteren. Een echte must om onder de knie te krijgen.

Social Media Management

Buffer

Buffer is een programma waarmee je al je social media kunt beheren voor je blog. Je kunt het programma buiten je blog gebruiken, maar het makkelijkst is het dmv een plugin te integreren in je WordPress-blog. Je kunt je social media managen zoals je twitter-account, je facebook-account, Google+-account en LinkedIn-account. Dit is het gratis programma.

Daarnaast hebben ze ook een Awesome plan, de betaalde versie, waar je ook gebruik kunt maken van de tools voor Instagram en Pinterest. Het is een gebruiksvriendelijk programma, waar je maar weinig tijd in hoeft te investeren, maar waar je wel veel uit kunt halen. Ikzelf gebruik de gratis versie.

Tailwind

Al bekend met Pinterest? Dan is Tailwind een ideaal programma voor jou! En ook voor mij! Dit programma helpt je om al je Pinterest Pins te pinnen, te repinnen en vooral om de insights van Pinterest goed in de gaten te houden. Wat is hip en wat niet? Alle belangrijke informatie om Pinterest voor jou te laten groeien is hier te vinden. Zodat je meer bezoekers kan aantrekken naar jouw blog of website!

En ook hier is er een gratis proefperiode mogelijk( 1 maand gratis), wanneer je op deze link klikt.

Design

Canva

Canva is echt een heel fijn en gebruiksvriendelijk bewerkingsprogramma voor afbeeldingen, logo’s etc in alle soorten en maten. Een soort Photoshop maar dan iets gebruiksvriendelijker en speciaal afgestemd voor jou Social Media, met allemaal gratis lay-outs voor elke medium in bijzonder. Het is niet moeilijk, de mogelijkheden zijn eindeloos en het is gratis! Hoewel er ook een betaalde versie, welke ik tot op heden nog niet heb hoeven aanschaffen.

Ik ben er echt heel blij mee dat ik deze tip heb uitgeprobeerd; ik kan echt niet meer zonder Canva.com voor mijn blog.

Shutterstock.com

Met een klein abonnement op de beeldbank Shutterstock.com heb je toegang tot een heleboel kwalitatief goed beeldmateriaal voor je blog. Materiaal dat je niet overal terug ziet. En waar je vrij bent van mogelijke claims voor zogezegd ‘ongevraagd gebruik makend van andermans beeldmateriaal’. En zo’n claim word je niet blij van.

Get Started Now With Shutterstock

Maar het allerliefst gebruik ik materiaal van mijzelf. Maar ik merk dat het niet altijd lukt om in de drukte goed beeldmateriaal te creëeren. Dus Shutterstock icm Canva is voor mij de gouden combi.

Technology

Mobiel: Samsung S4; update S8 (jan 2018)

Biecht: Ik loop hopeloos achter met mijn Smartphone, al menigmaal heb ik gekeken naar een nieuwer model. Maar ik twijfel. Ik twijfel enorm tussen een Samsung  en een Iphone. Ik ben altijd heel zuinig met mijn telefoons, dus ik doe er heel lang mee. Deze Samsung 4 heb ik alweer 3 jaar. En hij begint serieuze mankementen te vertonen. Tijd om een beslissing te nemen. Dus mocht je een gouden tip hebben, ik hoor het graag :).

Note: Sinds januari 2018 ben ik verwend met een Samsung S8. Happy!

Laptop: Apple MacBook pro

Sinds een week ( ja , je leest het goed) heb ik nu een MacBook pro en ik ben helemaal blij. Hiervoor had ik een Laptop X maar de batterij liep zo snel leeg en hij werd traag enz enz. Ja hij was alweer wat jaartjes oud en ik was er nogal aan verknocht. Ik kende hem uiteindelijk van haver tot gort, maar ik werd er toch wel tureluurs van, dat trage en dat low-energy level. Dus uiteindelijk heb ik de stap gezet, of liever gezegd mijn lief heeft de stap gezet voor mij en deze MacBook pro voor mij aangeschaft. Zodat ik weer heerlijk door kan bloggen op Mamameteenblog.

Ps. En de omschakeling van Windows naar Apple valt echt reuze mee (had ik dat maar eerder geweten).

Camera: Mobiel en SonyAlpha 77

Wij hebben hier een spiegelreflex staan van Sony, de Alpha77. Een camera waar ik nog steeds heel blij mee ben. Hij is geschikt voor de doorgewinterde fotograaf en de beginneling. En de foto’s zijn echt heel mooi.

Daarnaast gebruik ik ook veel de camera van mijn mobiel, Samsung S8Ook hier ben ik heel blij mee. Ooit heb ik mij verdiept in de instellingen op mijn smartphone en dat heeft de kwaliteit van mijn foto’s enorm verbeterd.

E-mail

Wil je je e-mail lijst gaan opzetten, iets waar ik zelf ook echt meer aandacht aan moet gaan besteden, dan is SumoMe een fijn programma. Je kunt met een paar klikken op de knop echt een hele mooie pop-up maken op de gewenste plek en de gewenste tijd, van jouw website. Zo kunnen mensen zich makkelijker inschrijven op jouw blog! Meer mensen die zich inschrijven is ook meer lezers op jouw site!

Mocht je je willen verdiepen in SumoMe en je e-mail marketing vergoten, dan kan ik je dit alleen maar van harte aanbevelen!

Financieel

CashBackTotaal.nl

Online geld verdienen, is dat mogelijk? Via CashBackXL kun je voor al je online aankopen een percentage terug verdienen!

Via het programma  CashBackTotaal.nl is het erg leuk online winkelen, je krijgt op een makkelijke manier extra kortingen op aankopen bij webwinkels, zoals Mediamarkt, Wehkamp, Albert Heijn en nog veel meer.

Je hoeft je alleen maar aan te melden en bij goedkeuring koop je je artikelen via deze site. Dus stel dat je iets leuks ziet bij de Wehkamp, dan log je in bij CashbackXL en dan navigeer je naar de Wehkamp en vervolgens doe je daar je aankoop. Je spaart bij Cashback je tegoed op van alle winkels waar je gebruik van maakt via Cashback en je

Affiliate

ER zijn heel veel affiliate programma’s. Een paar waar ik mee samenwerk zijn: Tradetracker.com

Een fijn affliate programma, waar ik eigenlijk pas sinds korte tijd mee samenwerk, is Linkpizza. Mocht je hier meer van willen weten, voel je vrij om te klikken op de onderstaande afbeelding, dan kom je vanzelf op de juiste plek!


Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan

Daisycon.com

Via daisycon.com kun je je aanmelden voor verschillende affiliate programma’s.

Bol.com

Bol.com heeft een partnerprogramma, waar je je kunt aanmelden. Bij goedkeuring heb je veel verschillende mogelijkheden om producten, waar je zelf enthousiast over bent, te promoten.

Tot nu toe is dit Affiliate programma het programma waar ik de meeste verdiensten uit haal.

Affiliate Cursus

En dan mijn allerbeste tip mbt affiliate is de cursus van Michelle van making Sense of Cents, de cursus heet Making sense of Affiliate marketing. Deze cursus heb ik mijzelf cadeau gedaan, nadat ik wat extra’s had verdient met mijn blog. En sinds ik deze cursus ben gaan doen, is er een wereld voor mij opengegaan. Ik heb zoveel geleerd en zoveel ideeën opgedaan. Het is een echte aanrader voor iedereen die zijn blog naar een hoger plan wil tillen!

Maar sindsdien heb ik mijn eigen Affiliate Marketing cursus ontwikkeld speciaal voor kleine bloggers en of websites in Nederland. Hier lees je er alles over!

Mijn persoonlijke blogtoolkit

Het bloggen is voor mij afgelopen jaren meer geworden dan alleen maar een hobby. Waarom ik blog en mijn opgedane kennis vind ik fijn om te delen in deze persoonlijke blogtoolkit. Ik hoop dat je wat aan mijn tips en trucs hebt. Mocht je zelf nog een leuke tip of truc hebben, laat het dan weten in het commentaar hieronder of stuur mij een mailtje via het contactformulier!

Veel blogplezier!

slank geheim mamameteenblog.nl

Het geheim van slanke mensen, in dit artikel onthuld!

3 manieren hoe etiketten lezen je daarbij helpt. Een aantal jaren geleden was ik voor de zoveelste keer aan de lijn. Op dieet. Aan het opletten. Geef het een naam. Ik wilde gewoon afvallen en horen bij de slanke mensen. One way or another. Een onderdeel van mijn strategie is dat ik de etiketten vrij

Lees verder »
trouwlocatie inspiratie mamameteenblog.nl

Tips en inspiratie voor de styling van de trouwlocatie

Je bruiloft is een van de mooiste dagen van je leven. Bij het organiseren van deze dag komt veel kijken. Zo zijn er beslissingen over de datum, kleding, de gasten en de trouwlocatie. Laat dat laatste 1 van de belangrijkste dingen zijn die je op tijd moet regelen voor de huwelijksdag. Je trouwlocatie is afhankelijk

Lees verder »
voorkomen hoofdluis mamameteenblog.nl

Hoofdluis verslaan en voorkomen! Hoe?

De vakantie is weer voorbij en ik kan er niets aan doen, maar ik mijn blik is dan extra gericht op kinderen die krabben op hun hoofd. Mijn eigen kinderen, maar ook de klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen. Na onze eigen ervaring met hoofdluis, nu al 2 keer, weet ik wat een werk

Lees verder »
kinderkamer inrichten mamameteenblog.nl

Kinderkamer inrichten anno 2020? Waar moet je op letten?

Een kinderkamer inrichten vind ik echt heel erg leuk om te doen. Maar ik ben ik geen styliste. Regelmatig heb ik mijzelf in de vingers gesneden met verkeerde keuzes of ben ik meegegaan in tijdelijke hypes. Maar er zijn wel een paar regels die houvast geven voor het inrichten van een kinderkamer. Door je te

Lees verder »
geheimen relaxfauteuil mamameteenblog.nl

De vijf geheimen van een relaxfauteuil

Wanneer we op visite gaan met onze koters, mag je 2 x raden waar onze kinderen in gaan zitten? Juist in de meest comfortabele stoel van het huis, de relaxfauteuil. De stoel die je zo lekker kan ronddraaien en waar een hendeltje aan zit. Amusement ten top. Ongemanierd natuurlijk die kinderen van mij, maar ze

Lees verder »
musthaves schooljaar mamameteenblog.nl (1)

De 5 musthaves voor het nieuwe schooljaar

Het is halverwege de vakantie hier en zo langzamerhand beginnen we ook weer na te denken over de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Het is het tweede jaar dat we alle drie de kids op school hebben en met de oudste in groep 8 wordt het al heel wat serieuzer. Het woord middelbare school valt

Lees verder »