Mijn BlogToolkit, tips en trucs

Mamameteenblog.nl bestaat in oktober 2017 4 jaar. Afgelopen jaren heb ik al heel wat verschillende ontwikkelingen voorbij zien komen in blogland en ook zelf al veel geprobeerd. In het overzicht op deze pagina heb ik de meest handige en succesvolle tips en tools geplaatst waar ik afgelopen tijd veel aan heb of heb gehad voor mijn blog. Ga je net beginnen met een blog of wil je gewoon een kijkje nemen bij je collegablogger, dan vind je in mijn blogtoolkit alle relevante tips en trucs die je nodig hebt voor je blog. 

toolkit blog mamameteenblog.nl

 

Disclaimer: Op deze pagina staan een aantal Affiliate links, daar merk je niks van. Deze links / tools gebruik ik zelf of heb ik gebruikt bij het opstarten van mijn blog en kan ik zeer aanbevelen. Er wordt niks geplaatst op deze pagina waar ik niet zelf achter sta.

 

Bloggen

 

Your Hosting

Wanneer je een goede/ betrouwbare hosting zoekt voor je website en/of blog dan kan ik Your Hosting – Domeinnaam Registreren en Webhosting aanbevelen. Ik heb 4 jaar geleden gekozen voor Yourhosting en ik ben er nog steeds blij mee. Vanaf het begin denken ze met je mee en ze geven een goed beeld van wat je kunt verwachten van hun. Daarnaast zijn ze tot laat op de avond en in het weekend bereikbaar. En dat is mij al een paar keer goed van pas gekomen.

BluChic

Voor een mooi Thema voor je WordPress Blog zou ik persoonlijk kiezen voor een Thema van BluChic, deze hebben hele mooie vrouwelijke thema’s met net dat beetje extra’s, de kosten zijn heel schappelijk en de service is enorm hoog. Op hun Shop page hebben ze een heel mooi overzicht. Zelf heb ik voor het Isabella Theme gekozen bij hun en binnenkort ga ik hem installeren. En dat durf ik wel met hun hulp op de achtergrond :). Hun nieuwe Theme Maggie is ook helemaal te gek, deze is pas uit! Check hem hier!

GeniusApps

Voor website support en back-up van mijn blog maak ik gebruik van een Website Totaal ontzorgt pakket van GeniusApps.

Dit houdt in:

  • Onbeperkte toegang tot video trainingen voor WordPress.
  • Advies voor uw website SEO (zoekmachine optimalisatie).
  • Onbeperkte support met betrekking tot al je vragen (m.u.v. maatwerk).
  • Automatische backups van je website.
  • Beveiliging van je website.
  • Automatische updates van je WordPress site en bestaande plugins.
  • Tips over nieuwe mogelijkheden voor je website vanuit een nieuwsbrief.

Menigmaal liep en loop ik tegen verschillende uitdagingen aan met mijn blog, met de support van GeniusApps heb ik heel veel geleerd en loopt mijn blog als een zonnetje.

genius apps

 

 

WordPress

WordPress is een Content Management Systeem waarmee je makkelijk een website kunt opzetten en kunt onderhouden. Vooral bloggers maken hier gebruik van, maar ook webwinkels en eigenlijk alke website kunje ermee opzetten.

Je hebt de gratis versie WordPress.com en de betaalde versie WordPress.org. Zelf ben ik meteen overgestapt naar WordPress.org. En ik heb nog steeds geen spijt.

Ongeveer 2 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt van Blogger naar WordPress. Mocht je geinteresseerd zijn dan kun je hier lezen hoe ik de afweging heb gemaakt tussen Blogger en WordPress en hoe ik het heb aangepakt.

En ondanks dat ik echt heel blij was met Blogger, merkte ik al heel snel dat WordPress mij net iets meer vrijheid gaf door de vele Pluginns. Superfijn en ook tijdbesparend om niet alles zelf te hoeven uitzoeken.

 

Google Analytics / Google Search Console

Onmisbaar voor elke website-eigenaar is informatie over de performance van je website of blog. Door Google Analytics/ Google Search Console je eigen te maken beschik je over alle relevante informatie die je nodig hebt voor het verbeteren van je website. Zo leer je welke sites het beste presteren op welke devices, welke artikelen of pagina’s slecht presteren en hoe je dit kunt verbeteren. Een echte must om onder de knie te krijgen.

Social Media Management

Co-Schedule

Een fijne tool om vanuit het schrijven van je blogberichten in WordPress de artikelen rechtstreeks te kunnen delen op de door jouw geselecteerde social mediakanalen op een voor jouw gewenst moment. Daarnaast kun je dmv de kalender al je berichten en taken inplannen voor jezelf als eventuele Co-en/ gastbloggers. Voor mij is het programma ondertussen onmisbaar.

Het programma van Co-schedule heb ik nu ongeveer een jaar en ik kan je zeggen dat dit 1 van mijn beste zetten is geweest voor mijn blog. Co-schedule kun je als een plugin integreren in WordPress en geeft je de mogelijkheden om vanuit je bericht al je social media in te plannen. Niet alleen voor 1 dag, maar voor een aantal keer achter elkaar. Dus na publiceren kun je je bericht nog een keer in de week of na een maand publiceren. Je kunt zelfs bepalen waar en wanneer je wilt publiceren op de door jouw gewenste borden van Pinterest. Dit levert weer enorm veel tijdwinst op, die je dan kunt investeren in zaken die je echt je aandacht vragen. Zoals in mijn geval mijn kinderen.

En als je op deze link klikt krijg je de eerste maand gratis om te proberen zonder verplichtingen!

Hoe tof is dat!

CoSchedule: The Editorial Calendar For WordPress

Buffer

Buffer is een programma waarmee je al je social media kunt beheren voor je blog. Je kunt het programma buiten je blog gebruiken, maar het makkelijkst is het dmv een plugin te integreren in je WordPress-blog. Je kunt je social media managen zoals je twitter-account, je facebook-account, Google+-account en LinkedIn-account. Dit is het gratis programma.

Daarnaast hebben ze ook een Awesome plan, de betaalde versie, waar je ook gebruik kunt maken van de tools voor Instagram en Pinsterest. Het is een gebruiksvriendelijk programma, waar je maar weinig tijd in hoeft te investeren, maar waar je wel veel uit kunt halen. Ikzelf gebruik de gratis versie.

Tailwind

Al bekend met Pinterest? Dan is Tailwind een ideaal programma voor jou! En ook voor mij! Dit programma helpt je om al je Pinterest Pins te pinnen, te repinnen en vooral om de insights van Pinterest goed in de gaten te houden. Wat is hip en wat niet? Alle belangrijke informatie om Pinterest voor jou te laten groeien is hier te vinden. Zodat je meer bezoekers kan aantrekken naar jouw blog of website!

En ook hier is er een gratis proefperiode mogelijk( je eerste 100 pins gratis!), wanneer je op deze link klikt.

Boardbooster

Een ander onmisbaar programma voor Pinterestgebruikers die alle ins en outs willen beheersen is Boardbooster een uitkomst. Boardbooster is een programma die automatisch hele borden van Pinterest weer in omloop kan brengen.

Ook hier kun je eerst gebruik maken van een proefperiode. Proberen? Klik hier

Design

Canva

Canva is echt een heel fijn en gebruiksvriendelijk bewerkingsprogramma voor afbeeldingen, logo’s etc in alle soorten en maten. Een soort Photoshop maar dan iets gebruiksvriendelijker en speciaal afgestemt voor jou Social Media, met allemaal gratis lay-outs voor elke medium in bijzonder. Het is niet moeilijk, de mogelijkheden zijn eindeloos en het is gratis! Hoewel er ook een betaalde versie, welke ik tot op heden nog niet heb hoeven aanschaffen.

Ik ben er echt heel blij mee dat ik deze tip heb uitgeprobeerd; ik kan echt niet meer zonder Canva.com voor mijn blog.

Shutterstock.com

Met een klein abonnement op de beeldbank Shutterstock.com heb je toegang tot een heleboel kwalitatief goed beeldmateriaal voor je blog. Materiaal dat je niet overal terug ziet. En waar je vrij bent van mogelijke claims voor zogezegd ‘ongevraagd gebruik makend van andermans beeldmateriaal’. En zo’n claim word je niet blij van.

Maar het allerliefst gebruik ik materiaal van mijzelf. Maar ik merk dat het niet altijd lukt om in de drukte goed beeldmateriaal te creëeren. Dus Shutterstock icm Canva is voor mij de gouden combi.

Technology

Mobiel: Samsung S4

Biecht: Ik loop hopeloos achter met mijn Smartphone, al menigmaal heb ik gekeken naar een nieuwer model. Maar ik twijfel. Ik twijfel enorm tussen een Samsung  en een Iphone. Ik ben altijd heel zuinig met mijn telefoons, dus ik doe er heel lang mee. Deze Samsung 4 heb ik alweer 3 jaar. En hij begint serieuze mankementen te vertonen. Tijd om een beslissing te nemen. Dus mocht je een gouden tip hebben, ik hoor het graag 🙂

Laptop: Apple MacBook pro

Sinds een week ( ja , je leest het goed) heb ik nu een MacBook pro en ik ben helemaal blij. Hiervoor had ik een Laptop X maar de batterij liep zo snel leeg en hij werd traag enz enz. Ja hij was alweer wat jaartjes oud en ik was er nogal aan verknocht. Ik kende hem uiteindelijk van haver tot gort, maar ik werd er toch wel tureluurs van, dat trage en dat low-energy level. Dus uiteindelijk heb ik de stap gezet, of liever gezegd mijn lief heeft de stap gezet voor mij en deze MacBook pro voor mij aangeschaft. Zodat ik weer heerlijk door kan bloggen op Mamameteenblog.

Ps. En de omschakeling van Windows naar Apple valt echt reuze mee (had ik dat maar eerder geweten).

Camera: Mobiel en SonyAlpha 77

Wij hebben hier een spiegelreflex staan van Sony, de Alpha77. Een camera waar ik nog steeds heel blij mee ben. Hij is geschikt voor de doorgewinterde fotograaf en de beginneling. En de foto’s zijn echt heel mooi.

Daarnaast gebruik ik ook veel de camera van mijn mobiel . Ook hier ben ik heel blij mee. Ooit heb ik mij verdiept in de instellingen en dat heeft de kwaliteit van mijn foto’s enorm verbeterd.

E-mail

Wil je je e-mail lijst gaan opzetten, iets waar ik zelf ook echt meer aandacht aan moet gaan besteden, dan is SumoMe een fijn programma. Je kunt met een paar klikken op de knop echt een hele mooie pop-up maken op de gewenste plek en de gewenste tijd, van jouw website. Zo kunnen mensen zich makkelijker inschrijven op jouw blog! Meer mensen die zich inschrijven is ook meer lezers op jouw site!

Mocht je je willen verdiepen in SumoMe en je e-mail marketing vergoten, dan kan ik je dit alleen maar van harte aanbevelen!

 

Financieel

CashBackXL

Online geld verdienen, is dat mogelijk? Via CashBackXL kun je voor al je online aankopen een percentage terug verdienen!

Via het programma  CashBackXL is het erg leuk online winkelen, je krijgt op een makkelijke manier extra kortingen op aankopen bij webwinkels, zoals Mediamarkt, Wehkamp, Albert Heijn en nog veel meer.

Je hoeft je alleen maar aan te melden en bij goedkeuring koop je je artikelen via deze site. Dus stel dat je iets leuks ziet bij de Wehkamp, dan log je in bij CashbackXL en dan navigeer je naar de Wehkamp en vervolgens doe je daar je aankoop. Je spaart bij Cashback je tegoed op van alle winkels waar je gebruik van maakt via Cashback en je

Affiliate

Een fijn affliate programma, waar ik eigenlijk pas sinds korte tijd mee samenwerk, is Linkpizza. Mocht je hier meer van willen weten, voel je vrij om te klikken op de onderstaande afbeelding, dan kom je vanzelf op de juiste plek!

 

Bol.com

Bol.com heeft een partnerprogramma, waar je je kunt aanmelden. Bij goedkeuring heb je veel verschillende mogelijkheden om produkten, waar je zelf enthousiast over bent, te promoten.

Tot nu toe is dit Affiliate programma het programma waar ik de meeste verdiensten uit haal.

Affiliate Cursus

En dan mijn allerbeste tip mbt affiliate is de cursus van Michelle van making Sense of Cents, de cursus heet Making sense of Affiliate marketing. Deze cursus heb ik mijzelf kado gedaan, nadat ik wat extra’s had verdient met mijn blog. En sinds ik deze cursus ben gaan doen, is er een wereld voor mij opengegaan. Ik heb zoveel geleerd en zoveel ideëen opgedaan. Het is een echte aanrader voor iedereen die zijn blog naar een hoger plan wil tillen!

Een supertip en een aanrader!

 

Mijn persoonlijke blogtoolkit

Het bloggen is voor mij afgelopen jaren meer geworden dan alleen maar een hobby. Waarom ik blog en mijn opgedane kennis vind ik fijn om te delen in deze persoonlijke blogtoolkit. Ik hoop dat je wat aan mijn tips en trucs hebt. Mocht je zelf nog een leuke tip of truc hebben, laat het dan weten in het commentaar hieronder of stuur mij een mailtje via het contactformulier!

Veel blogplezier!

Facebook Comments

%d bloggers liken dit: