Een Waardeloze Maandag

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Soms heb je zo’ n dag. Een dag waarin je denkt, waar ben ik aan begonnen vanmorgen? Kan ik deze dag niet overslaan? Dat had ik gisteren. Toevallig, nou ja toevallig, was het ook maandag. Een Waardeloze maandag, maandag is eerlijk gezegd ook niet mijn dag. Als ik een dag mag uitkiezen in de week die niet mijn dag is, dan is het maandag.

maandag- mama met een blog

Wat een dag is dat. Waarom? Ten eerste op maandag ben ik moe, ik weet ook niet waarom, maar op maandag ben ik gewoon kapot. Ik heb wel een idee hoe dat komt, nou meer een theorie, ondersteund door de praktijk. Het weekend voor mij is keihard werken en door de weeks is het een soort van weekend. Ik zeg soort van, want in mijn schema is het eigenlijk nooit, nooit, meer weekend. (lekker dramatisch) Weekend staat voor mij synoniem aan keihard aan de bak. Drie kids onder de acht jaar is een combinatie van opvoeden, huishouden en zorgen voor.

Dus maandag

Ten tweede is op maandag alles op, dus boodschappen ochtend. Ten derde is het ook collateral-damage-dag, een opmaak van wat stuk is en gemaakt moet worden.

En gister was alles stuk, tja het is maandag hé? De Tv werkte niet, de telefoon was al dagen stuk, mijn twee jongste kinderen waren niet lekker, ook stuk dus en als klap op de vuurpijl wil mijn laptop niet mee opladen. De lader die er ‘s-middag nog prima laadde, wilde ’s avonds niet meer laden. Dat betekende wanneer de laptop leeg was, hij niet meer opgeladen werd. Prima op te lossen met een nieuwe lader, en dat hoop ik ook, alleen helaas, weet je niet precies waar het aan ligt. De lader of het contactje in de laptop. Red de laptop en mijn bestanden! Dus al mijn bestanden eraf dan maar en overzetten op de pc. Ondertussen zag ik de batterij leeglopen. Ik heb hem na het leeghalen, maar helemaal uitgezet. Ik kon het niet aanzien. Morgen maar weer verder.

Eind van de dag, ondertussen was de tv weer oké, de telefoon deed het weer en de kinderen waren ook weer aardig levendig. Gelukkig weer een nieuwe dag, toch? Vandaag is het toch dinsdag..?

PS. De laptop doet het weer. Vannacht dacht ik ineens, dat ik niet in het stekkertje heb gekeken. Dus dat heb ik net gedaan en met een satéprikker even roeren in het stekkertje en tadaaaa..er kwam potgrond uit. Potgrond? Goed met een dreumes in huis geen verrassingen meer voor mij! Ik blij en de laptop bij, op naar de rest van de week!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor fijne duurzame tips en inspiratie!

Wij verwerken je gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

3 gedachten over “Een Waardeloze Maandag”

 1. Haha, potgrond! Hoe verzin je het.
  De eerste 4 jaar na de geboorte van mijn kinderen keek ik ook niet uit naar het weekend. Die kinderen waren tot daar aan toe, maar in het weekend moest ik opeens ook nog rekening houden met mijn man! Het werkte alleen maar averechts.

  Beantwoorden
  • Ik ben oprecht blij dat ik hier niet alleen in sta. Wat betreft de man, tja ook heel herkenbaar.
   Genoeg materiaal voor minstens nog een 1 blogje. 😉

   Beantwoorden
 2. Heel herkenbaar hahaha.
  Als ik op maandag onder de douche sta, denk ik vaak al: het is nog veel te vroeg, ik heb geen zin, mijn bed lag zo lekker, etc.
  Gisteren hier ook een “dramaandag” zoals ik ze wel eens noem: het begon al met ruim een half uur file richting een klant in Amsterdam. Toen ik daar aankwam moest ik nog 10 min lopen door van die vieze miezer. Na een, toch wel enigszins geslaagde dag, snel weer 10 min teruglopen richting de auto: so far so good. Toen ik in de auto stapte en de navigatie mij de nodige informatie gaf, zag ik de ellende alweer gebeuren: elke km die ik verder richting huis kwam liep het tijdstip dat ik thuis zou aankomen op met ongeveer 10 minuten…
  Na ruim een uur was ik 25 km verder en begon er een behoorlijke hoofdpijn op te zetten.
  Na 2 uur was ik eindelijk thuis (op 100 km toch best wel lang) en kwam ik daar een zieke zoon tegen.
  Dit zorgde ook weer voor een gebroken nacht, maar zoals je al zegt: het is weer dinsdag!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Ook deze site gebruikt cookies voor een prettig gebruik.